ΚΟΣΜΟΣ

Twitter κατά Τραμπ και αντίστροφα

Εικόνα του άρθρου Twitter κατά Τραμπ και αντίστροφα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2020, 14:14
ΚΟΣΜΟΣ

Το twitter μπορεί να απαγόρευσε την πολιτική διαφήμιση, παραμένει όμως το πιο πολιτικό εργαλείο και χώρος, στα social media.

Τώρα, προχωράει στο fact checking, όπως κάνει και το facebook, την επισήμανση δηλαδή ότι κάποια ανάρτηση ενδέχεται να μην ισχύει και να αναπαράγει ψευδείς ειδήσεις.

Πρώτος στόχος, ήταν ο… εύκολος. Ο πλανητάρχης Τραμπ, ο οποίος πρακτικά διοικεί τον κόσμο από το λογαριασμό του στο twitter, είδε ποστ του σχετικά με την επιστολική ψήφο να παίρνει σφραγίδα fact checking. Ο Τραμπ είναι γνωστός ήδη για τις συνωμοσιολογικές αναρτήσεις του, στις οποίες συχνότατα επικαλείται… μηδενικές ή εντελώς αναξιόπιστες πηγές. Είναι ο «πατέρας» της στρατηγικής της «προσωπικής αλήθειας» που εφαρμόζουν, σε επικοινωνιακό επίπεδο, πολλοί πολιτικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική κυβέρνηση, κατακρίνοντας οποιαδήποτε άλλη ενημερωτική πηγή ως «fake news».

Τώρα όμως, η παρέμβαση του twitter προκάλεσε… σεισμό. Ο Τραμπ έσπευσε να κατηγορήσει την εταιρία ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «ο Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου».

Σημειωτέον ότι η παρέμβαση του twitter είναι οριζόντια. Μπορεί να κάνει fact checking και να προειδοποιήσει τους χρήστες, τόσο για τα απίθανα που ανεβάζει ο Τραμπ κατά καιρούς, αλλά και για… προφανείς troll λογαριασμούς, ακόμα και όταν κάνουν πλάκα. Προφανώς, όταν ένα μέσο τέτοιου μεγέθους βάζει τη στάμπα του αναξιόπιστου στον πρόεδρο των ΗΠΑ, έχει γίνει εκούσια…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back