Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τsitsipas hooligans: Πράγματα που σκέφτεστε, για το τένις

Εικόνα του άρθρου Τsitsipas hooligans: Πράγματα που σκέφτεστε, για το τένις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2019, 18:00
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στα γήπεδα τένις (τα κορτς δηλαδή που λένε και οι επαΐοντες), εκτός από την αδιαμφισβήτητη αξία του έλληνα αθλητή, έχει αναδείξει και μια άλλη ιδιότητα του ελληνικού φιλάθλου κοινού: Να μαθαίνει σε χρόνο dt τους κανόνες από αθλήματα που μέχρι χτες μπορεί να μην είχε ιδέα ότι υπάρχουν και να στηρίζει «τους δικούς του» με τον ίδιο τρόπο παντού.

Γιατί μην πείτε ότι ο χαμός που έκαναν οι Tsitsipas Hooligans, η κορυφαιότερη ημιτρόλ σελίδα του facebook και ό,τι πιο αστείο θα βρείτε αυτές τις μέρες στο ίντερνετ, δεν έχει «γείωση στην πραγματικότητα». Σίγουρα, σε κάποιο καφενείο-καφετέρια-προπατζίδικο διατυπώθηκε η έγκυρη άποψη ότι ο επόπτης έχει μυωπία ή ότι οι διοργανωτές έχουν κάνει μικρά σαμποτάζ στο δικό μας το παιδί για να του σπάσουνε τον τσαμπουκά.

Οι Tsitsipas Hooligans λοιπόν, είναι μια σελίδα που έγινε λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό του έλληνα κορυφαίου τενίστα με το «τέρας» Ναδάλ και περιέγραψε τα πριν, τα κατά τη διάρκεια του αγώνα και τα μετά, όπως ακριβώς περιγράφεται μια «εκδρομή».

Δεν ξέρετε τι είναι «εκδρομές»; Δεν έχετε ακούσει ποτέ το σύνθημα των βορείων κερκίδων «μακριά μαλλιά-σκουλαρίκια στ’ αυτιά» κ.λπ; Δεν ξέρετε τι σημαίνει στην ποδοσφαιρική αργκό «Κούτρα»; Δεν ξέρετε σε ποιο σταθμό του ηλεκτρικού κοιτάει η 7; Πολλά από αυτά μπορείτε να τα μάθετε στους Tsitsipas Hooligans που πήγανε Αυστραλία και ήρθανε με πούλμαν (έτσι γίνονται οι σωστές εκδρομές) για να στηρίξουνε το παλικάρι «που τα έβαλε με όλους».

Σπαρταριστές περιγραφές, προειδοποιήσεις ότι η τάδε γιαγιά είναι δικιά μας, μην την πειράζετε και ότι ο Τάσος ο Λακόστ αναζητείται, και «παιδιά ξεμπετώστε γιατί σε λίγο φεύγουμε».

Πέρα από την (πολλή) πλάκα πάντως, το τένις κοντεύει να αποκτήσει τη λαϊκότητα που του έλειπε στην Ελλάδα, από την εποχή του διδύμου Κανελλοπούλου-Τσαρμποπούλου και τον Τάσο Μπαβέλα, όταν ήταν ακόμα ένα τηλεοπτικό «γέμισμα» για σαββατιάτικα πρωινά στην ΕΡΤ…

Πάμε τώρα για την επόμενη εκδρομή που θα σηκώσουμε κούπα (αγαλματάκι) μέσα στην Ακαδημία Κινηματογράφου στο LA.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back