ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τέταρτο φαβορί ο Τσιτσιπάς στο Roland Garros

Εικόνα του άρθρου Τέταρτο φαβορί ο Τσιτσιπάς στο Roland Garros
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2023, 15:42
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Roland Garros ή Γαλλικό Όπεν είναι τουρνουά τένις που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Παρίσι. Το τουρνουά διεξάγεται από το 1891, ενώ από το 1925 επιτράπηκε για πρώτη φορά η συμμετοχή ξένων παικτών. Διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα στα τέλη Μαΐου και αρχές Ιουνίου στο Παρίσι. Είναι σε σειρά το δεύτερο από τα τέσσερα ετήσια Grand Slam, μετά το Australian Open και πριν το τουρνουά του Γουίμπλεντον και το Αμερικανικό Όπεν. Η επιφάνεια του γηπέδου είναι χωμάτινη.

Οι αποδόσεις για τον νικητή στο 2ο Grand Slam της χρονιάς έχουν μια πολύ δυνατή 3αδα φαβορί για διαφορετικούς λόγους στον καθένα και ένα ισχυρό αουτσάιντερ.

Το πρώτο φαβορί είναι φυσικά ο νέος νο1 στον κόσμο, ο φοβερός και τρομερός Νόβακ Τζόκοβιτς σε απόδοση 2.50. Η καθαρή επικράτηση του στο Australian Open, όπου έχασε μόλις ένα σετ σε επτά αναμετρήσεις, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την εικόνα του ως αδιαφιλονίκητο φαβορί και για το Roland Garos αλλά και για τα υπόλοιπα Grand Slams για το 2023.

Δεύτερο φαβορί σε απόδοση 2.75 είναι το next big thing του τένις, ο υπερ-ταλαντουχος Κάρλος Αλκαραζ, ο οποίος μετά την κατάκτηση του US OPEN τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν έδειξε το ίδιο επίπεδο απόδοσης και η μη-συμμετοχή του στο Australian Open, του στοίχισε το νο1 στον κόσμο, ευρισκόμενος πλέον στο νο2. Παρόλα αυτά, το χώμα είναι η αγαπημένη του επιφάνεια και φυσικά δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μέντιουμ για να προβλέψει ότι στο μέλλον θα διεκδικήσει και θα κερδίσει αρκετούς τίτλους στο συγκεκριμένο Grand Slam.

Τρίτο φαβορί παρά την πρόσφατη του πτωτική πορεία λόγω και πολλών τραυματισμών είναι ο πολυνίκης του θεσμού Ράφα Ναδάλ σε απόδοση 3,50. O θρυλικός Ισπανός έχει κερδίσει τους 14 από τους 22 Grand Slam τίτλους στα χωμάτινα παριζιάνικα κορτς του, όπου έχει το φοβερό ρεκόρ 112 νικών και μόλις τριών ηττών με το επίσης απίστευτο 333 κερδισμένα σετ έναντι μόλις 34 χαμένων!

Ισχυρό αουτσάιντερ σε απόδοση 8.00 είναι ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έδειξε ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο στο Australian Open και έχει ήδη δείξει ότι τα πάει πολύ καλά στο χώμα έχοντας έναν τελικό στο Roland Garros το 2021 και δύο τίτλους Masters στα χωμάτινα κορτς του Μόντε Κάρλο (2021, 2022). Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο περσινό Roland Garros σταμάτησε στη φάση των «16», όταν ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε από τον 19χρονο Δανό, Χόλγκερ Ρούνε, με 3-1 στα σετ. Μπορεί ο 23χρονος Έλληνας να μην προχώρησε όσο θα ήθελε στο τουρνουά, όμως τουλάχιστον στο οικονομικό κομμάτι έβγαλε ένα αρκετά καλό ποσό. Φτάνοντας μέχρι τη φάση των «16», ο «Τσίτσι» εξασφάλισε 220.000 ευρώ.

Ο Έλληνας τενίστας είναι δίκαια το τέταρτο φαβορί, καθώς οι Τζόκοβιτς, Αλκαράζ και Ναδάλ υπερτερούν σε παραπάνω τομείς. Ο Σέρβος σούπερ σταρ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που φάνηκε στο πρόσφατο Australian Open, ενώ οι άλλοι δύο τενίστες είναι εξαιρετικοί σε χωμάτινο επίπεδο. Συν τοις άλλοις, η περσινή πορεία του Στέφανου «επηρεάζει» εν πολλοίς και τις φετινές αποδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back