Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το τσίπουρο στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Το τσίπουρο στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2019, 19:03
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να μην εφαρμοστεί η εξίσωσης της φορολογίας του τσίπουρου και της τσικουδιάς με άλλα αλκοολούχα ποτά όπως το ουίσκι, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Σημειωτέον ότι η απόφαση του δικαστηρίου έγινε μετά από προσφυγή ελληνικών εταιριών… Το ευρωδικαστήριο αποφάνθηκε ότι η φορολογία όπως έχει τώρα, δεν συνάδει με τις περί ανταγωνισμού ευρωπαϊκές διατάξεις.

Ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως «η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επιβεβαιώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφέρεται να προστατεύει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, καθώς θα οδηγήσει στο βίαιο ξεκλήρισμα τους μικρούς αποσταγματοποιούς και αμπελοκαλλιεργητές».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεζυρόπουλος «παραδέχθηκε ότι αυτή η απόφαση θα πλήξει χιλιάδες παραγωγούς και ανακοίνωσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανασταλεί για δύο χρόνια η εφαρμογή της» και ότι στόχος είναι να αναθεωρηθεί η σχετική οδηγία, στην οποία βασίστηκε η απόφαση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back