Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τραπεζοκαθίσματα: Αναμένονται με ενδιαφέρον απαντήσεις

Εικόνα του άρθρου Τραπεζοκαθίσματα: Αναμένονται με ενδιαφέρον απαντήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2023, 21:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στα Γιάννενα παραμένει ανοιχτό και η δημοτική αρχή θα πρέπει να απαντήσει πειστικά σε διάφορα ζητήματα.

Στο… προηγούμενο επεισόδιο, ο αντιδήμαρχος, αναπληρών τον δήμαρχο, Βαγγέλης Πήχας, φαίνεται ότι έδωσε μόνο μια διάσταση  του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο. Ότι δηλαδή οι καταγγελίες κατοίκων για όχληση στην οδό Γρηγορίου Σακκά αφορούν τον θόρυβο, για τον οποίο δεν είναι αρμόδιος ο Δήμος και οι υπηρεσίες του.

Όντως, αλλά οι καταγγελίες δεν αφορούν «τον θόρυβο» απλά, αλλά την εξάπλωση και κατάληψη χώρου, αλλά και το γεγονός ότι οι παρατάσεις που έχει δώσει ο Δήμος (με τις επιτροπές που είχαν «επαυξημένη πλειοψηφία» χάριν της κοπτάτσιας Θεοδωρικάκου η οποία κρίθηκε παράνομη), ήταν μέχρι τις 3 το πρωί, για μουσική. Ο κ. Πήχας ανέφερε, κατά τη συνεδρίαση, ειναι ότι το ωράριο είναι μέχρι τις 2, για τις αργίες…

Επίσης η νομική εκπροσώπηση των κατοίκων έχει στείλει εξώδικα στις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα.

Η παράταξη Ιωάννινα_2023 της Τατιάνας Καλογιάννη πήρε επίσημα θέση για το θέμα. Αναφέρεται σε απόφαση του Ιουνίου του 2021, όπου το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την αύξηση ποσοστού κάλυψης τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος από 30% σε 50% του δυνητικού εμβαδού του παραχωρούμενου κατά χρήση κοινόχρηστου χώρου. Επίσης, αποφάσισε να συγκροτήσει πενταμελή επιτροπή «έργο της οποίας θα ήταν η επικαιροποίηση της κανονιστικής διάταξης του 2015, λόγω της μεταβολής των συνθηκών στον πεζόδρομο αυτόν αλλά και σε άλλους, όπως ακριβώς οριζόταν από την εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης.

Με αφορμή το εξώδικο κατοίκων της Γρ. Σακκά, η παράταξη αναφέρει ότι «όχι μόνο δεν έχει γίνει κάποια προεργασία για την επικαιροποίηση της κανονιστικής διάταξης του 2015, αλλά δεν έχει καν συγκροτηθεί η 5μελής επιτροπή, καθώς στην  απόφαση αναφέρεται (σημείο 4) παρελκυστικώς, ότι: ‘Η συγκρότηση της Επιτροπής που θα προβεί στην επεξεργασία νέας κανονιστικής απόφασης σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, θα γίνει με άλλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!’».

Ζητάει από τη δημοτική αρχή να ενημερώσει για τις ενέργειες περί «επικαιροποίησης της κανονιστικής διάταξης», λέγοντας ότι «εκτός από λύσεις μπορεί να δώσει και κατευθύνσεις και εάν σας έχει απασχολήσει σοβαρά το θέμα, ώστε η συνύπαρξη των χρήσεων κατοικίας και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων να είναι αρμονική και ανέφελη».

Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε ότι από 15 Ιανουαρίου έχει λήξει η «πανδημική» άδεια για επέκταση τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και ότι ήδη, έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο…

Επίσης, το ζήτημα με την εξάπλωση των τραπεζοκαθισμάτων, δεν αφορά μόνο την οδό Γρ. Σακκά, αλλά και άλλους δρόμους του κέντρου και εκτός αυτού.

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back