Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τραπεζοκαθίσματα και καταγγελίες

Εικόνα του άρθρου Τραπεζοκαθίσματα και καταγγελίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2023, 00:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στον Δήμο Ιωαννιτών έφτασε μια καταγγελία πολιτών για όχληση, στον πεζόδρομο της Γρηγορίου Σακκά, στο κέντρο της πόλης.

Το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο και ο αναπληρωτής του δημάρχου, Βαγγέλης Πήχας, έδωσε μια διάσταση του ζητήματος, όχι όμως ακριβώς αυτή που θα περίμενε κανείς.

Ο λόγος είναι ο εξής: η καταγγελία είναι για ενόχληση από θόρυβο. Ωστόσο, από τις 15 Ιανουαρίου, έχει λήξει η (παρατεταμένη) προθεσμία που είχε δώσει η κυβέρνηση για την εξάπλωση των τραπεζοκαθισμάτων, λόγω περιοριστικών μέτρων, αποστάσεων κ.λπ.

Ο κ. Πήχας είπε: «Το βασικό που αναφέρεται (σ.σ. στην καταγγελία) είναι η μουσική. Εμείς, σύμφωνα με την κανονιστική επεκτείνουμε το ωράριο από τις 10 μέχρι τη 1 και για τις αργίες μέχρι τις 2. Υπάρχει όριο μέχρι 80 ντεσιμπέλ. Κάνει έλεγχο η αστυνομία και καταγράφονται οι παραβάσεις».

Πρόσθεσε δε ότι είναι σε εξέλιξη η αλλαγή της κανονιστικής και ότι «μας ανησύχησε η τελευταία καταγγελία και η πρότασή μας είναι να μειώσουμε την παράταση κατά 2 ώρες, είναι υπό σκέψη αυτό».

Συμπλήρωσε ότι «εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ένταση της μουσικής, είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας».

Ο κ. Πήχας δεν αναφέρθηκε ειδικά στο ζήτημα της εξάπλωσης των τραπεζοκαθισμάτων, σε συνάρτηση με τη λήξη της παράτασης. Είπε ωστόσο ότι «δίνουμε τις άδειες όπως λέει η κανονιστική του ’15, μετά του ’19 και του ’21» και κατέληξε: «Ο καθένας εάν ενοχλείται μπορεί να προσφεύγει και να κάνει τις καταγγελίες που θα ελέγξουν οι αρχές»...  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back