πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μπλόκαρε την πρόσβαση στο Instagram

Εικόνα του άρθρου Τουρκία: Μπλόκαρε την πρόσβαση στο Instagram
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2024, 10:49
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Διεύθυνση Τεχνολογιών Πληροφορικής, χωρίς να αναφέρει τον λόγο ή τη διάρκεια της απαγόρευσης, η οποία άφησε επίσης απρόσιτη την εφαρμογή της πλατφόρμας για κινητά.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τα σχόλια που έκανε την Τετάρτη ο Τούρκος αξιωματούχος επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν, επικρίνοντας την πλατφόρμα για την απόφασή της, όπως την χαρακτήρισε, να μπλοκάρει τις συλλυπητήριες αναρτήσεις για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, βασικού αξιωματούχου της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς.

«Πρόκειται για λογοκρισία, καθαρά και ξάστερα», δήλωσε ο Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, στο X, προσθέτοντας ότι το Instagram δεν επικαλέστηκε καμία παραβίαση πολιτικής για την ενέργειά του.

Αργά το βράδυ, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου εξήγησε τον λόγο της διακοπής, λέγοντας ότι το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν συνεργάζεται όσον αφορά στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Με αυτό τον τρόπο διέψευσε ότι η διακοπή οφείλεται επειδή αυτό δεν επιτρέπει τις αναρτήσεις για τη δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back