ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τι ακριβώς γίνεται με το κλειστό της ξιφασκίας;»

Εικόνα του άρθρου «Τι ακριβώς γίνεται με το κλειστό της ξιφασκίας;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2021, 14:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη «επιστρέφει» με νέα ανακοίνωση (και εν μέρει απάντηση) για τη διαχείριση των αθλητικών υποδομών της πόλης από τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων.

Η παρέμβασή της έχει δύο σκέλη: το πρώτο αφορά τον «διάλογο» μέσω ανακοινώσεων με τη δημοτική αρχή για την παραχώρηση των σχολικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και το δεύτερο την περίφημη υπόθεση με τη μεταφορά του κλειστού γηπέδου ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Γιάννενα, η οποία οδηγείται σε αδιέξοδο.

Διαβάστε: Τα απομεινάρια ενός κλειστού ξιφασκίας

Η παράταξη, επικαλούμενη τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ζητά από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ να ενημερώσει τους πολίτες για το κλειστό γήπεδο ξιφασκίας, θυμίζοντας ότι η ίδια τον Νοέμβριο του 2019 είχε συμφωνήσει με τη μεταφορά της υποδομής αλλά υπό προϋποθέσεις. «Πού είναι η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος για να ενημερώσουν τους συνδημότες και τους δημοτικούς συμβούλους τι ακριβώς γίνεται με το θέμα; Θα έρθει τελικά στα Ιωάννινα το κλειστό γυμναστήριο; Πού θα χωροθετηθεί; Πώς θα μεταφερθεί; Από ποιον; Ποιο το ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα το διέπει; Ή, μήπως, αρκούν για τον αθλητισμό στον Δήμο μας, τα τέσσερα γήπεδα αθλοπαιδιών στα Καρδαμίτσια;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την παραχώρηση σχολικών χώρων, η παράταξη της κας Καλογιάννη εκτιμά ότι η δημοτική αρχή ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα και ότι η χτεσινή της απάντηση δεν είναι επί της ουσίας. «Αφού, κύριε Δήμαρχε, όπως αναφέρετε στην απάντησή σας προς εμάς για το θέμα: ‘Ήδη οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας’... γιατί δεν έχετε προχωρήσει ακόμη με μία κανονική διαδικασία στην παραχώρηση γυμναστηρίων και αιθουσών πολλαπλών χρήσεων για τις ανάγκες των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, αλλά στην κατά περίπτωση παραχώρηση, όπως μας ομολόγησε και αντιδήμαρχός σας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου;» ρωτάει.

Για άλλη μια φορά κάνει λόγο για «ερασιτεχνικούς αυτοσχεδιασμούς της δημοτικής αρχής» και κάνει γνωστό ότι τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου η παράταξη θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων.

«Καλές οι ασφαλτοστρώσεις, οι φωτογραφίες και τα επικοινωνιακά τερτίπια, όμως, ο Δήμος χρειάζεται νέες σύγχρονες υποδομές μεγάλης κλίμακας, που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην προστασία, την ανάδειξη και τη δημιουργία βιώσιμων δημόσιων χώρων, όπως ταιριάζει σε μία σύγχρονη πόλη όλων των κοινωνικών ομάδων και θα δημιουργήσουν συνθήκες τέτοιες ώστε να έλθουν σε μία ισορροπία η υγεία μας, η εργασία μας, η καθημερινότητα μας και η ψυχαγωγία μας» είναι η θέση της παράταξης.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back