Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεοπτικοί σταθμοί: Νέα 24ωρη απεργία

Εικόνα του άρθρου Τηλεοπτικοί σταθμοί: Νέα 24ωρη απεργία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2020, 18:35
ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνεται για 24 ώρες ακόμα η απεργία που κήρυξαν ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ενάντια στο «νόμο Πέτσα» που καταλύει εργασιακά δικαιώματα και δίνει το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να λειτουργούν με λιγότερους εργαζόμενους, χωρίς συμβάσεις κ.λπ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας και τις ιστοσελίδες τους. Επίσης οι εργαζόμενοι στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη ΓΓΕ-ΓΓΕ.

«Με το μείζον αίτημα του κλάδου για ενίσχυση του έντυπου Τύπου να χρονίζει πλέον σκιωδώς αναπάντητο, ο κλάδος της ενημέρωσης έρχεται αντιμέτωπος με ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και όλων των εργαζομένων στον Τύπο, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν την καθημερινή μάχη της δημόσιας αντικειμενικής ενημέρωσης, στις πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες της επιδεινούμενης υγειονομικής κρίσης» αναφέρουν οι ομοσπονδίες εργαζόμενων σε ΜΜΕ, ζητώντας την άμεση «απόσυρση όλων των αντεργατικών διατάξεων του νομοσχεδίου που υπονομεύουν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και το δικαίωμα της κοινωνίας για αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση» και την έναρξη διαλόγου για την κατάρτιση «ενός αυτόνομου νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει συνολικά τους πανελλήνιους και τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς».

Η απεργία συνεχίζεται μέχρι τις 18.00 της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου. Εξαιρείται η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον COVID 19

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back