ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tέροβο-Πηγάδια: Ναι μεν ανοιχτός ο δρόμος αλλά…

Εικόνα του άρθρου Tέροβο-Πηγάδια: Ναι μεν ανοιχτός ο δρόμος αλλά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2023, 14:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μετά από επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε σήμερα στο σημείο ολίσθησης κλιμάκιο γεωλόγων και τεχνικών της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο εκτίμησε την υπάρχουσα κατάσταση, αποφασίστηκε όπως δοθεί σε κυκλοφορία στο σύνολό του ο δρόμος Τέροβο-Πηγάδια»: Αυτό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου για τον νέο δρόμο που έγινε με χρηματοδότηση 13,1 εκατ. ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και στον οποίο σημειώθηκε κατολίσθηση την περασμένη εβδομάδα.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η κυκλοφορία σε τμήμα περίπου 50 μέτρων, «για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας και μέχρι νεωτέρας, γίνεται στη μία λωρίδα του δρόμου και με μειωμένο όριο ταχύτητας».

Η περιφερειακή αρχή Ηπείρου, την περασμένη Πέμπτη, υποστήριξε ότι ο δρόμος δεν έχει υποστεί ζημιές από την κατολίσθηση και ότι γίνεται η απομάκρυνση του υλικού κατολίσθησης.

Συνεχίζει δε να μη δίνει καμία ουσιαστική απάντηση γιατί συνέβη ό,τι συνέβη, και δη σε έναν νέο, διανοιγμένο δρόμο. Επιπλέον, αίσθηση προκάλεσε η… γιορτινή ανάρτηση στο facebook του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η περιοχή έχει ρήγμα…

Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε δηλαδή ένας νέος δρόμος πάνω σε ρήγμα. Και κατά τα άλλα, ο κ. Καχριμάνης δεν θεωρεί ότι οφείλονται εξηγήσεις και ασκεί κριτική στους «κοντόφθαλμους» που δεν μπορούν να «σκεφτούν και να κατασκευάσουν τέτοια έργα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back