ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τέροβο-Πηγάδια: Οι «απαντήσεις» του περιφερειάρχη

Εικόνα του άρθρου Τέροβο-Πηγάδια: Οι «απαντήσεις» του περιφερειάρχη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2023, 14:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο μέρες μετά τη (νέα) κατολίσθηση που έγινε στον νέο δρόμο «Τέροβο-Πηγάδια» προς Τζουμέρκα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης αποφάσισε να «μιλήσει».

Αποφάσισε όμως να μην πει πολλά, και κυρίως να μη δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

Σε ανακοίνωσή του, μετά την ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε σήμερα, ο κ. Καχριμάνης αναφέρει ότι από προχτές στην επίμαχη περιοχή απομακρύνονται τα υλικά που έχουν συσσωρευτεί επί του οδοστρώματος. «Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση –και εκτός από ένα τμήμα βραχοπαγίδας- δεν έχει υποστεί ζημιές. Όσον αφορά την απομάκρυνση του υλικού της κατολίσθησης, αυτή γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων» επισημαίνεται.

Ο κ. Καχριμάνης προσθέτει ακόμα ότι η «ολίσθηση του εδάφους έγινε σε περιοχή που γειτνιάζει με το τμήμα στο οποίο είχε προκληθεί κατολίσθηση προ ολίγων χρόνων (μετά από σεισμική δόνηση) και η οποία είχε αποκατασταθεί κατά τη διάρκεια κατασκευής του δρόμου Τέροβο-Πηγάδια. Η αποκοπή του εδάφους ξεκίνησε σε ύψος περίπου 300 μέτρων από το οδόστρωμα, χωρίς ακόμη να μπορεί να γίνει ακριβής αξιολόγηση του φαινομένου».

Ο κ. Καχριμάνης αποφεύγει να μπει στην ουσία του θέματος, στα «γιατί» της κατολίσθησης, με το δεδομένο ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό και είχαν «επενδυθεί» κι άλλα κονδύλια για τη σταθεροποίηση των πρανών.

Διαβάστε: Τέροβο-Πηγάδια: 5,5 χρόνια, 12,7 εκατ. ευρώ και μια μεγάλη κατολίσθηση

Επιπλέον, δεν γίνεται καμία αναφορά στην επόμενη μέρα. Τα περί μη ακριβούς αξιολόγησης του φαινομένου στην παρούσα φάση, δεν επαρκούν. 

Kι αυτό επειδή υπάρχουν συνοδευτικά κρίσιμα ερωτήματα: Έχει γίνει οριστική παραλαβή του οδικού αυτού έργου; Και εντέλει σε ποιον ανήκει η ευθύνη για την αξιολόγηση του φαινομένου και τις ενδεχόμενες εργασίες που πρέπει να γίνουν; Στην Περιφέρεια Ηπείρου ή στην ανάδοχο εταιρία;

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back