ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τέροβο-Πηγάδια με ευθύνη των οδηγών…

Εικόνα του άρθρου Τέροβο-Πηγάδια με ευθύνη των οδηγών…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/08/2023, 17:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε προσωρινή κυκλοφορία έδωσε σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου τον νέο δρόμο από τον κόμβο Τερόβου της Ιόνιας Οδού μέχρι τα Πηγάδια, πάνω από το Καλέντζι, του δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

«Με δεδομένο ότι η παράδοση του έργου στην κυκλοφορία είναι προσωρινή, καθώς συνεχίζονται οι συμπληρωματικές εργασίες (όπως τοποθέτηση στηθαίων), ενώ  θα ακολουθήσει και δεύτερο στάδιο οδοστρωσίας, η διέλευση των οχημάτων την τρέχουσα περίοδο γίνεται με ευθύνη των οδηγών» ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια.

Είναι σαφές ότι η περιφερειακή αρχή έσπευσε να δώσει στην κυκλοφορία τον δρόμο, με ευθύνη των οδηγών, για να προλάβει… τον Δεκαπενταύγουστο και την επίσκεψη ετεροδημοτών.

Επιπλέον δεν είναι τυχαίο που στην ανακοίνωση φιλοξενείται δήλωση του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη για τα οδικά έργα. «Η προσωρινή παράδοση του δρόμου Τέροβο-Πηγάδια, είναι το πρώτο μιας σειράς πολύ μεγάλων έργων που βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες,  η παράδοση των οποίων σε χρήση αναμένεται να γίνει μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους» αναφέρει, για να υπενθυμίσει επί της ουσίας ότι έχουμε προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Καχριμάνης αναφέρει ότι δόθηκε στην κυκλοφορία ήδη ένα μεγάλο κομμάτι της οδού Νιάρχου, ότι στην Άρτα ολοκληρώθηκε ο δρόμος Πηγές-όρια νομού με Καρδίτσα και ότι ο δρόμος «Τύρια-Μπεστιά» είναι έτοιμος και θα δοθεί «κι αυτός σε προσωρινή χρήση τα επόμενα 24ωρα». Βέβαια ο δρόμος αυτός χρειάστηκε πάρα πολλά χρόνια για να γίνει.

Ο νέος αυτός δρόμος «Τέροβο-Πηγάδια» των 9,4 χλμ χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Το κόστος σύμβασης ανέρχεται σε 12,4 εκατ. ευρώ, με την «Εργοδυναμική Πατρών» να υλοποιεί το έργο.

Είναι δε ένας δρόμος με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 7,5 μ. και με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις με την 7η και την 2η επαρχιακή οδό και άλλες τρεις που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον (περιφερειακό) οδικό δίκτυο, όπως αναφέρεται.

Έχει επίσης  εγκατασταθεί οδοφωτισμός σε κατάλληλο μήκος και στους πέντε ισόπεδους κόμβους, ενώ επί της κύριας οδού κατασκευάστηκε και γέφυρα (με οδοφωτισμό) μήκους 134 μέτρων.

«Κατά την κατασκευή του έργου, προέκυψε πρόσθετο πρόβλημα από κατολίσθηση σε πρανές του δρόμου (και στο τελευταίο τμήμα του συγκεκριμένου  έργου), μετά από σεισμική δόνηση, η οποία αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια» σημειώνεται.

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας είναι το πρώτο τμήμα της οδικής σύνδεσης της Ιόνιας οδού με τη 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Γέφυρα Πλάκας. Το δεύτερο τμήμα από Πηγάδια μέχρι Γέφυρα-Πλάκας, επαναδημοπρατείται με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back