ΘΕΑΤΡΟ

«Το τάβλι»: Μια πρεμιέρα με κοινωνικό σκοπό

Εικόνα του άρθρου «Το τάβλι»: Μια πρεμιέρα με κοινωνικό σκοπό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2018, 14:47
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το εμβληματικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι», ένα έργο σταθμός στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία, παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι σε περισσότερα από 30 χωριά και γειτονιές της Ηπείρου το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο.

Η περιοδεία της καλοκαιρινής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων έχει ξεκινήσει ήδη, με την επίσημη πρεμιέρα να γίνεται την Τρίτη 31 Ιουλίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον «Φρόντζο». Τα έσοδα της πρεμιέρας θα δοθούν στους πυρόπληκτους της Αττικής.

«Το τάβλι» σκηνοθετεί ο Κώστας Γάκης και τους ρόλους ερμηνεύουν ο Θανάσης Μιχαηλίδης και ο Στέλιος Νίνης. Λίγα λόγια για το έργο: Η απώλεια της αθωότητας, η γέννηση της ταυτότητας του «Νεοέλληνα» που κάνει τα πάντα για «να πιάσει την καλή» και να βολευτεί, ο εκφυλισμός των κοινωνικών σχέσεων και ο υποβιβασμός τους σε σχέσεις βρώμικης διαμεσολάβησης, τα μάταια όνειρα πλουτισμού, η μοναχικότητα του ανθρώπου μέσα στην πρέσα του απάνθρωπου συστήματος που ζούμε, όλα αυτά είναι στοιχεία που παραμένουν δυστυχώς επίκαιρα.

Και οι φετινές καλοκαιρινές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, γίνονται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και την ΠΕΔ Ηπείρου.

Εισιτήρια προπωλούνται στο κιόσκι της κεντρικής πλατείας (ώρες λειτουργίας: 11.00-15.00 και 17.30-21.30).

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μειωμένο για ΑμεΑ, φοιτητές, μαθητές, πολύτεκνους, άνω των 65), δωρεάν είσοδος για ανέργους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back