Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το ταξίδι ενός Κεμάλ» στο Ιτς Καλέ

Εικόνα του άρθρου «Το ταξίδι ενός Κεμάλ» στο Ιτς Καλέ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/08/2022, 22:28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την αυγουστιάτικη πανσέληνο θα γιορτάσουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων με μια μουσική εκδήλωση στις 12 Αυγούστου, στις 21:00, στο Ιτς Καλέ, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου.

Η μουσική παράσταση έχει τίτλο «Το ταξίδι ενός Κεμάλ» και συμμετέχουν η Όλγα Μπαλωμένου και η Μαρία Τσιρώνη στο τραγούδι, η Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου στο πιάνο και ο Κωνσταντίνος Λεοντάρης στο βιολί.  

«Το ταξίδι ενός Κεμάλ» είναι ένα λυρικό παραμύθι για δύο φωνές, βιολί και πιάνο. Ο Κεμάλ, παρέα με τις καμήλες του, λουσμένος στο μεταφυσικό φως της πανσελήνου, ξεκινά ένα ταξίδι στους τόπους και στους καιρούς, στο παρελθόν και στο μέλλον, ανάμεσα στο πλήθος και μακριά από αυτό. Είναι παρών στα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας, στις μικρές ιστορίες των ανθρώπων, συνωμότης και αφηγητής στα πάθη τους, τα όνειρά τους και τις ελπίδες τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, οι μελωδίες του Astor Piazzola, της Edith Piaf, του Μάνου Χατζιδάκι, του Ennio Morricone, τoυ Franz Lehar και άλλων θα συντροφεύσουν τον Κεμάλ και τις καμήλες του στις περιπέτειές τους, πάντα κάτω από το φως ενός φεγγαριού που επιχειρεί στην ασημένια του πληρότητα να ξορκίσει το κακό της ζωής.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3