Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα καραβάκια έφυγαν… από το δικαστήριο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2018, 13:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απαλλαγή από κάθε ποινική ευθύνη αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων πριν από λίγη ώρα για τους 32 σύμβουλους της παράταξης του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη (κατά την προηγούμενη θητεία του) και τρεις δημοσίους υπαλλήλους της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΕΟΤ. Όλοι τους κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος κατά την υπόθεση των νέων αδειών για καραβάκια στη λίμνη

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οι μάρτυρες ζήτησαν τη μη συνέχιση της ποινικής δίωξης. Ακόμα και ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας (που είχε καταθέσει υποψηφιότητα για άδεια, αλλά δεν την είχε πάρει), ο οποίος είχε καταθέσει την έγκληση στην εισαγγελία Ιωαννίνων τον Φεβρουάριο του 2013, ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη. Όπως είπε, «δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου, οι οποίες τον έπεισαν», αναφέροντας ότι ήταν λάθος η αρχική του εκτίμηση ότι είχε αδικηθεί. Όσον αφορά τον δημόσιο υπάλληλο της Περιφέρειας Ηπείρου που συμμετείχε στη γνωμοδοτική επιτροπή για την κατάταξη των υποψηφίων αλλά είχε συγγένεια με έναν υποψήφιο, αυτός κατέθεσε ότι δεν υπήρχε λόγος αυτοεξαίρεσης από τη στιγμή που το συγγενικό του πρόσωπο ήταν ένα από μια 15μελή ένωση προσώπων. 

Ό τότε θεματικός αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της γνωμοδοτικής επιτροπής Γιάννης Καραμπίνας μίλησε για μια καθόλα νόμιμη διαδικασία. Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο τότε επικεφαλής της μείζονα αντιπολίτευσης Βαγγέλης Αργύρης, ο οποίος υπενθύμισε τις θέσεις της παράταξης. 

Σημαντικό ρόλο πάντως στην όλη υπόθεση έπαιξε το γεγονός ότι από τις τρεις νέες άδειες που είχαν εκδοθεί (η τέταρτη άδεια είχε ακυρωθεί από την αρμόδια επιτροπή της τότε κρατικής Περιφέρειας Ηπείρου), μόνο η μία προχώρησε. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι επενδυτές, που μπορούσαν να δρομολογήσουν νέο καραβάκι, δεν έκαναν καμία ενέργεια τελικά. 

Στην αίθουσα του δικαστηρίου το παρών έδωσε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back