ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα καφενεία και τα πανηγύρια του παρελθόντος

Εικόνα του άρθρου Τα καφενεία και τα πανηγύρια του παρελθόντος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2016, 21:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις σε σχέση με τα καφενεία και το πανηγύρι στο χωριό προσπαθεί να καταγράψει η Μεγάλη Γότιστα με πρωτεργάτη τον Σύλλογο Γυναικών Γότιστας, ο οποίος διοργάνωσε τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου τη 2η πολιτιστική συνάντηση, με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μεγαλογοτιστινών και του δήμου Μετσόβου.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, έγινε η παρουσίαση παλιού φωτογραφικού υλικού από οικογενειακά αρχεία αλλά και η κατάθεση μαρτυριών από τους παλιότερους. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, μπήκε η βάση για τη συνέχιση της έρευνας στο εν λόγω πεδίο των καφενείων και των πανηγυριών, που συνέθεταν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής ζωής των κατοίκων του χωριού. Την ευθύνη παρουσίασης της 2ης Πολιτιστικής Συνάντησης είχαν η Ευγενία Γεωργίου (πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γότιστας), η Βίκυ Καραπάνου (φοιτήτρια Α.Π.Θ.)  και ο Ιωάννης Τσατσούλης (ιδιωτικός υπάλληλος), ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Ιωάννης Γεωργίου (ασφαλιστικός σύμβουλος). Όσοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση, είδαν από κοντά ένα δρώμενο για την παραδοσιακή πίτα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης και ο αντιδήμαρχος Μετσόβου Παύλος Τασιούλας.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back