ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tα επινίκια και ένα «επίκαιρο μήνυμα»

Εικόνα του άρθρου Tα επινίκια και ένα «επίκαιρο μήνυμα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2022, 22:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο ασημένια βραβεία πήρε η Περιφέρεια Ηπείρου στα «Best City Awards», με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη να φωτογραφίζεται με τα βραβεία ανά χείρας στο γραφείο του.

Τα «Βest City Awards», που αφορούν τον τομέα της καινοτομίας και της ποιότητας ζωής, αποτελούν μια ιδιωτική πρωτοβουλία και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Περιφέρειας Αττικής. Κάθε χρόνο από τον διαγωνισμό αυτόν, φεύγουν πολλοί τροπαιούχοι Δήμοι και Περιφέρειες. Ο διοργανωτές έχουν φροντίσει να υπάρχουν πολλές κατηγορίες για οτιδήποτε - σχεδόν 35. Συν τοις άλλοις, σε κάθε κατηγορία, οι νικητές είναι πολλοί. Σχεδόν κανείς δεν μένει παραπονεμένος...

Η Περιφέρεια Ηπείρου πήρε δύο ασημένια βραβεία για αντίστοιχα έργα: την ενεργειακή αναβάθμιση της Περιφέρειας και τη βελτίωση της οδού Πλαταριάς-Συβότων. Για τον περιφερειάρχη, η βράβευση αυτή αποτελεί «αναγνώριση του έργου της Περιφέρειας». Αναφέρει δε ότι η Περιφέρεια βρέθηκε αντιμέτωπη με «ένα ευχάριστο δίλημμα όσον αφορά την επιλογή των προτάσεων» που επρόκειτο να κατατεθούν στη διοργάνωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το οδικό έργο της Πλαταριάς-Συβότων επιλέχθηκε «για να αναδείξουμε τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Ηπείρου», όπως τονίζει ο περιφερειάρχης.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Διοικητηρίου (έχει υλοποιηθεί μέσω Interreg)  επιλέχθηκε «για να στείλουμε ένα επίκαιρο μήνυμα προς την κοινωνία για την επιλογή που έχουμε πλέον να περιορίσουμε το ενεργειακό κόστος»...

Πέρσι, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε πάρει χρυσό βραβείο για δράσεις παραδοσιακής κτηνοτροφίας και ο Δήμος Ιωαννιτών για τον σχεδιασμό του open mall. 

Αυτά με τα βραβεία...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back