ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα βρήκαν για τη Γέφυρα Πλάκας

Εικόνα του άρθρου Τα βρήκαν για τη Γέφυρα Πλάκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2017, 23:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από ένα σύντομο πολιτικό παιχνίδι, οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αποκατάσταση της Γέφυρας Πλάκας φαίνεται ότι τα βρήκαν. Το παράθυρο… συμφιλίωσης που άφησε χτες ανοιχτό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, επιβεβαιώθηκε στη σημερινή συνάντηση των φορέων που έγινε στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου.

Είναι προφανές ότι η συνάντηση αυτή κανονίστηκε κατά την επίσκεψη του κ. Σπίρτζη στα Γιάννενα, στο πλαίσιο του «καλού κλίματος με τον περιφερειάρχη» για την όλη υπόθεση που διαπίστωσε ο υπουργός. Υπενθυμίζεται ότι το μήλον της έριδος ήταν το σχέδιο της νέας προγραμματικής σύμβασης, για το οποίο ο Αλέκος Καχριμάνης είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή του. Πρόσφατα είχε δηλώσει πρόσφατα ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη σύμβαση, με το σκεπτικό ότι φορείς, όπως η Περιφέρεια Ηπείρου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου, έχουν δευτερεύοντα ρόλο.

Στην ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού, τα πράγματα άλλαξαν αρκετά. Καταρχήν, σύμφωνα με δήλωση του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη στον «Τύπο Ιωαννίνων», αποφασίστηκε να γίνουν οι μελέτες και οι υπόλοιπες προκαταρκτικές εργασίες μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο όπως είχε προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου για να μη χαθεί αυτό το καλοκαίρι. Οι μελέτες (στατική μελέτη, μελέτη διαμόρφωσης κοίτης) θα χρηματοδοτηθούν από τη χορηγία Ν. Λούλη της εταιρίας «Μύλοι Λούλη». Το υπουργείο Υποδομών θα αναλάβει δράση μετά τον Οκτώβριο όταν και θα τεθεί σε ισχύ η νέα προγραμματική σύμβαση. Κατά τη σύσκεψη, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι των συμβαλλόμενων μερών στη νέα προγραμματική σύμβαση, με το κυριότερο νέο δεδομένο να είναι η συμμετοχή όλων στην επιστημονική ομάδα. Οι εξελίξεις αυτές ικανοποιούν την περιφερειακή αρχή για την οποία προφανώς «περασμένα ξεχασμένα» όσα ειπώθηκαν το περασμένο διάστημα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, εκτός από τον περιφερειάρχη, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου Χρίστος Παπαβρανούσης και ο επίκουρος καθηγητής Γιώργος Σμύρης, ο οποίος έχει την επιστημονική ευθύνη των εργασιών μέχρι τώρα. Από το υπουργείο Υποδομών, το παρών έδωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back