ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θολά τα νερά στη Γέφυρα Πλάκας…

Εικόνα του άρθρου Θολά τα νερά στη Γέφυρα Πλάκας…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2017, 20:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και με τον πιο επίσημο τρόπο, με συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης που αφορά την αποκατάσταση της Γέφυρας Πλάκας. Το νέο σχέδιο, όπως έγραψε ο «Τύπος Ιωαννίνων», ορίζει ως φορέα εκτέλεσης του έργου τη Γενική Γραμματεία Υποδομών, αφήνοντας εκτός την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, μέχρι πρόσφατα είχε τις διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Πολιτισμού ότι αυτή θα εκτελέσει το έργο.  

Ο περιφερειάρχης ανέφερε σήμερα ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη νέα προγραμματική σύμβαση, αν ισχύσει ως έχει το σχέδιο. Εξέφρασε δε τον προβληματισμό του για τον δεύτερο ρόλο που επιφυλάσσεται και για τους άλλους φορείς που δούλεψαν αυτά τα δύο χρόνια, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου και τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

«Αυτές οι δύο χρονιές-κερδήθηκαν με μεγάλο αγώνα, ώστε να μη χαθεί καμία χρονιά. Ήταν ένα έργο που το είχαμε σχεδιάσει όλοι μαζί πώς θα γίνει, σε πλήρη συνεννόηση με τις υπηρεσίες.  Στο στάδιο που βγάλαμε τα πέτρινα τμήματα από την κοίτη του ποταμού, έκανε ένα εξαιρετικό έργο ο Γιώργος Σμύρης, ο οποίος έχει καταγράψει τα πάντα, στοιχεία που θα βοηθήσουν πολύ στην αναστήλωση του γεφυριού» τόνισε. Η μη συμμετοχή στη νέα προγραμματική σύμβαση επιβάλλεται, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, για λόγους αξιοπρέπειας. «Θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να κοροϊδεύω τους Ηπειρώτες με τη συμμετοχή σε μια τέτοια σύμβαση ή οποιονδήποτε άλλον είχε πιστέψει ότι όλοι μαζί θα φτιάξουμε το γεφύρι» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, αν η σύμβαση προχωρήσει ως έχει, δεν πρόκειται να γίνουν εργασίες αυτό το καλοκαίρι, όπως είχε σχεδιάσει η Περιφέρεια Ηπείρου. Κι αυτό επειδή, όπως είπε, το υπουργείο Υποδομών προωθεί τη λύση της μελέτης-κατασκευής για το έργο. Μια μέθοδος που εκ των πραγμάτων είναι χρονοβόρα. Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης καταγράφεται το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της Γέφυρας Πλάκας, το οποίο, όπως είπε ο κ. Καχριμάνης, θα προέλθει από εθνικούς πόρους… Και εδώ ακριβώς είναι το μεγάλο ερώτημα: Υπάρχουν αυτά τα χρήματα;

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back