Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσει η οικολογική καταστροφή στον Λούρο»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσει η οικολογική καταστροφή στον Λούρο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/11/2022, 17:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σταμάτημα ή/και την αναστροφή της οικολογικής καταστροφής που γίνεται στον ποταμό Λούρο ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκα οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

Οι βουλευτές κάνουν αναφορά στις εκτεταμένες εργασίες που εκτελεί εργολάβος για λογαριασμό της Περιφέρειας Ηπείρου και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ροής σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων, όπως και τη στέρεψη φυσικών οβιρών οι οποίες αποτελούν ενδιαίτημα της ενδημικής πέστροφας του Λούρου και άλλων ειδών της ιχθυοπανίδας.

Αναφέρονται επίσης στις καταγγελίες του Δήμου Δωδώνης, στις αυτοψίες κλιμακίου του ΟΦΥΠΕΚΑ που ανέδειξαν το μέγεθος της καταστροφής αλλά και στην επιμονή του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη ότι για όλα φταίει η ανομβρία.

Σε αυτό το σημείο, θέτουν ένα κρίσιμο ζήτημα: βάσει ποιων μελετών, εγκρίσεων και υπό ποια επίβλεψη πραγματοποιήθηκαν οι συγκεκριμένες εργασίες.

Τέλος, οι βουλευτές ζητούν την αυστηρή απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους για την καταστροφή του ποτάμιου οικοσυστήματος αλλά και την αποζημίωση των ιχθυοτροφείων της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back