Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο όσο κι αν το νομίζει»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο όσο κι αν το νομίζει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2022, 19:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ως μια «ανακοίνωση εκτός πολιτικών ορίων» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων τη χτεσινή απάντηση της περιφερειακής αρχής στα ερωτήματα που είχε θέσει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα  για τη διαχείριση των απορριμμάτων και δη για το πρόστιμο των 3,5 εκατ. ευρώ που επιδικάστηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου από το διαιτητικό δικαστήριο, μετά τη διαμάχη της με την «Αειφορική Ηπείρου» (ΤΕΡΝΑ). Την ίδια στιγμή επαναφέρει το ερώτημά του: «ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο;»

Διαβάστε: Μια απάντηση-επικίνδυνη πολιτική ακροβασία

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μια προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να φτιάξει «μέτωπα στείρας και μη πολιτικής αντιπαράθεσης,  εκεί όπου ζητούνται απαντήσεις», μια προσπάθεια «που θα πέσει στο κενό». Επιμένει ότι υπάρχουν ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν δημόσια και ξεκάθαρα.

Τα ερωτήματα υπάρχουν και ζητούν δημόσιες ξεκάθαρες απαντήσεις και αλήθειες από την περιφερειακή αρχή Ηπείρου. «Η περιφερειακή αρχή Ηπείρου όπως κάθε δημόσια αρχή έχει υποχρέωση να διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολιτών και να απαντά με όρους πολιτικούς και υπεύθυνα στην κριτική που της ασκείται… Άλλωστε η δημοκρατία επιτάσσει τον έλεγχο και τη δημόσια λογοδοσία όλων των αρχών και καμία δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο όσο κι αν το νομίζει!» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Προσπερνώντας τη (μη) τοποθέτηση της περιφερειακής αρχής (η οποία ανέφερε με σαρκασμό ότι «η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έκανε τροχαία παράβαση για να της επιβληθεί πρόστιμο»), ξαναρωτά: «Και επειδή δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για κάτι πολύ σοβαρό, θέτουμε ξανά ένα από τα ερωτήματα: «Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο των 3,5 εκατ. ευρώ που επιδικάστηκε στην Περιφερειακή Αρχή;»

«Οι Ηπειρώτες έχουμε τρεισήμισι εκατομμύρια λόγους να απαιτούμε να μη μετακυλιστεί με οποιονδήποτε τρόπο το πρόστιμο στους πολίτες και να  αποκατασταθεί η κανονικότητα- νομιμότητα» καταλήγει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back