ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνέχεια πολιτικής μάχης

Εικόνα του άρθρου Συνέχεια πολιτικής μάχης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2018, 18:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η απόφαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ιωαννίνων να συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ηπείρου και όχι με τον Δήμο Ιωαννιτών (και πιο συγκεκριμένα τη ΔΕΥΑΙ) για την αξιοποίηση του βιοαερίου από τον ΧΥΤΑ Ελληνικού, συνεχίζει να προκαλεί πολιτική ένταση. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη παίρνει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων που έρχεται να απαντήσει στον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας κατήγγειλε τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης (της παράταξης Γκόντα) και πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Σπύρο Κωνσταντόπουλο ότι «έδωσε» ουσιαστικά το διαγωνισμό για το βιοαέριο του ΧΥΤΑ Ελληνικού στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, και με ακόλουθη εκτενή γραπτή του ανακοίνωση, καταλόγισε «όψιμο ενδιαφέρον» στον δήμαρχο κ. Μπέγκα, παραπέμποντας στις εποχές που ως αντιδήμαρχος Ιωαννίνων και πρόεδρος του ΦοΔΣΑ υπέγραφε προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Ηπείρου για έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ αναφέρθηκε και στις τρεις, πρόσφατες άκαρπες συναντήσεις δημάρχων για τους σταθμούς μεταφόρτωσης.

Στα όσα είπε, το Δημαρχείο με σημερινή του ανακοίνωση απαντά, υπενθυμίζοντας καταρχήν ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος εκπροσωπεί στον ΦοΔΣΑ τον Δήμο Ιωαννιτών. Για τις άκαρπες συναντήσεις των δημάρχων για τους σταθμούς μεταφόρτωσης, το Δημαρχείο αναφέρει ότι τις συναντήσεις αυτές τις προκάλεσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Λώλος. «Η ευθύνη δεν βαραίνει σε καμία περίπτωση τον δήμαρχο Ιωαννίνων που έθεσε όλους τους δημάρχους της Ηπείρου προ των ευθυνών τους χωρίς όμως συνολική ανταπόκριση. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να κατηγορούνται για αδράνεια με τόση ελαφρότητα όσοι προσπάθησαν να βρουν λύση» επισημαίνεται.

Όσο για τα περί «όψιμου ενδιαφέροντος», η δημοτική αρχή του κ. Μπέγκα δεν αποδέχεται την κατηγορία, ενώ για τις προγραμματικές συμβάσεις που υπογράφηκαν με την Περιφέρεια Ηπείρου κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο το Δημαρχείο παραπέμπει… στην προηγούμενη δημοτική περίοδο του Φίλιππα Φίλιου. «Ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι την πολιτική κατεύθυνση στον Δήμο και για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν την έδινε ο κ. Μπέγκας» αναφέρει χαρακτηριστικά το Δημαρχείο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back