ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση για ορχήστρες-ωδείο: «Μεράκι» και… λαμπάκια

Εικόνα του άρθρου Συνάντηση για ορχήστρες-ωδείο: «Μεράκι» και… λαμπάκια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2022, 21:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συναντήθηκαν τελικά οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου, με τα προεδρεία του Συλλόγου Καθηγητών Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, στη συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΚΔΙ Ελένη Ακονίδου και τους αρχιμουσικούς της Συμφωνικής και της Φιλαρμονικής, παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Φώτης Βάββας και Γιώργος Αρλέτος, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος.

Οι μουσικοί ζήτησαν να «τα αυτονόητα προκειμένου τα μουσικά σύνολα να επανέλθουν στην αρχική ομαλή λειτουργία τους» και συμπεραίνουν ότι «ύστερα από την τοποθέτηση των δύο αντιδημάρχων, φάνηκε έντονα για ακόμη μια φορά η απαξίωση του επαγγέλματος μας, χρησιμοποιώντας επανειλημμένα τις λέξεις ‘μεράκι’ και ‘ζήλος’».

Σημειώνεται ότι αυτοί ήταν οι όροι που επέλεξε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ για να αναφερθεί στον τρόπο δουλειάς και αμοιβής των μουσικών, σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Οι μουσικοί και καθηγητές-τριες του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων «στηρίζουν τις δομές του Πνευματικού Κέντρου, αλλά δεν είναι επαίτες και ζητούν από τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να στηρίξει οικονομικά τις δομές του Πνευματικού Κέντρου, έτσι ώστε να αποφύγουμε το φετινό Βατερλό των ΚΔΑΠ» και καταλήγουν με μια αιχμή:

«Μπορεί να μην είμαστε ‘λαμπάκια’, αξιότιμοι κύριοι αντιδήμαρχοι, αλλά σας πληροφορούμε ότι η λάμψη μας είναι μεγαλύτερη, διαχρονική αλλά και ενεργειακά ανέξοδη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back