Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 24-01-2023, 13:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο του χειμώνα» βρίσκεται ο μηχανισμός του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όσοι είναι σε κατάσταση αστεγίας και επιθυμούν την προσωρινή τους φιλοξενία, μπορούν να απευθυνθούν στο Υπνωτήριο Αστέγων (σε 24ωρη βάση ή τουλάχιστον σε 12ωρη βάση κατά τις βραδινές ώρες από 20:00 μ.μ. έως 08:00π.μ.) κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν σημεία της πόλης στα οποία διαβιούν άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια, καλώντας στο 2651073277 από τις 07.30 έως και τις 22.00 Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 07.30 έως και τις 15.00 το σαββατοκύριακο, «προκειμένου να μεταβούν στο σημείο οι κοινωνικοί λειτουργοί της υπηρεσίας μας που θα τους ενημερώνουν για τον διαθέσιμο θερμαινόμενο χώρο, όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο για να προστατευτούν από το κρύο.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν την προσωρινή φιλοξενία τους, απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας και νόμιμης διαμονής στην χώρα (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα ασύλου κ.λπ.). Κατά τη διάρκεια της προσωρινής φιλοξενίας τους στο Υπνωτήριο θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό διάδοσης του Covid-19 και της γρίπης.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα