Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι άστεγοι της παιδικής χαράς

Εικόνα του άρθρου Οι άστεγοι της παιδικής χαράς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2019, 22:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η παιδική χαρά, στο πάρκο Κώστα Μπέγκα, κάτω από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, αποτελεί το βραδινό «καταφύγιο» τριών αστέγων. Τους τελευταίους μήνες, κάθε βράδυ, κοιμούνται στα χαρτόνια… Κάθε πρωί, αφήνουν τον «εξοπλισμό» τους στον χώρο και επιστρέφουν το βράδυ.

Οι άστεγοι στην πόλη συνεχίζουν να υπάρχουν. Οι κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής γνωρίζουν την κατάσταση. Είναι αρκετές οι φορές όμως που δεν μπορούν να δώσουν λύση. Υπάρχουν άστεγοι που αρνούνται να πάνε σε κάποιον πιο οργανωμένο χώρο, όπως είναι το υπνωτήριο αστέγων το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΚΩΠ στη Λιμνοπούλα με ευθύνη του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών και με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». 

Είναι γεγονός πάντως ότι η ύπαρξη ενός υπνωτηρίου (όχι ξενώνα) αστέγων σε μια απόσταση αρκετά μακριά από το κέντρο, όπου «κινούνται» οι περισσότεροι άστεγοι, δεν βοηθά στη διαχείριση του προβλήματος και στη διασφάλιση μιας όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανθρώπων αυτών…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back