Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συν 2 εκατ. ευρώ για τον βιολογικό καθαρισμό

Εικόνα του άρθρου Συν 2 εκατ. ευρώ για τον βιολογικό καθαρισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2022, 20:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ προστίθενται στο κόστος κατασκευής του εκσυγχρονισμού και της επέκτασης της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΙ.

Μετά από χρόνιες περιπέτειες, το έργο ανέλαβε να υλοποιήσει η εταιρία «Μεσόγειος», έναντι 14,7 εκατ. ευρώ –με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Ωστόσο, προέκυψε ζήτημα όταν η εταιρία διαπίστωσε ότι απαιτούνται και πρόσθετες εργασίες θεμελίωσης –κάτι που αποδέχτηκε η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ.

Με ανακοίνωσή της σήμερα η ΔΕΥΑΙ κάνει γνωστό ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων διατύπωσε γνώμη για την τροποποίηση της σύμβασης του έργου και κατ’ επέκταση για την αύξηση των επιλέξιμων δαπανών κατά 1.996.000 ευρώ. Έτσι «διασφαλίζεται η απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου προ του τέλους του 2023, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση της ΔΕΥΑΙ» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το κόστος για το έργο αυτό φτάνει περίπου 17 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται επίσης ότι μέχρι τώρα, στον χώρο των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού, έχει ολοκληρωθεί η ενίσχυση του εδάφους με χαλικοπασσάλους στα 2/3 της έκτασης. Στο εν λόγω έχουν ξεκινήσει ήδη και «προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, οι εργασίες σκυροδετήσεων των βασικών μονάδων των νέων εγκαταστάσεων, όπως ακριβώς προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back