ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συμφωνία στο μισό εκατομμύριο για ενοίκια του εργοταξίου

Εικόνα του άρθρου Συμφωνία στο μισό εκατομμύριο για ενοίκια του εργοταξίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2022, 16:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To ποσό των 577.242 ευρώ θα καταβάλλει ο Δήμος Ιωαννιτών στην 6η ΥΠΕ, για μισθώματα του χώρου όπου βρίσκεται το εργοτάξιο του Δήμου.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκινάει αρκετά παλιά. Ο χώρος άνηκε στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Παίδων, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ, οπότε οι εκτάσεις πέρασαν στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Επί δημαρχίας Παπασταύρου υπογράφηκε μια συμφωνία για την έκταση, η οποία όπως φαίνεται, δεν τηρήθηκε. Έτσι, σταδιακά συσσωρεύτηκαν ποσά που η 6η ΥΠΕ πλέον, ως διοικητικός «διάδοχος» των περιουσιακών στοιχείων, άρχισε να απαιτεί εδώ και μια δεκαετία περίπου η 6η ΥΠΕ.

Οι κ.κ. Ελισάφ και Καρβέλης μετά την υπογραφή της συμφωνίας (φωτό: Δήμος Ιωαννιτών)

Τώρα, με εξωδικαστική συμφωνία που υπέγραψαν στην Πάτρα ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο διοικητής της ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, θα καταβληθεί το ποσό των 577.242 ευρώ, αντί του 1.017.042 ευρώ που ήταν η αρχική απαίτηση.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκίνησε την προσπάθεια συμβιβαστικής λύσης μετά τη δεύτερη αγωγή που δέχθηκε, για τα μισθώματα της περιόδου 2011-2016. Επί δημαρχίας Μπέγκα ξεκίνησαν οι επαφές για να διευθετηθεί το χρέος που ήταν απαιτητό με δύο αγωγές: το 2014 η 6η ΥΠΕ διεκδικούσε μισθώματα από το 1997 μέχρι και το 2010 συνολικού ποσού 508.760 ευρώ και το 2016 διεκδικούσε μισθώματα από το 2011 μέχρι το 2016 συνολικού ποσού 508.282 ευρώ.

Ο κ. Ελισάφ ευχαρίστησε τον κ. Καρβέλη, γιατί όπως αναφέρει «συνέβαλε ώστε να επέλθει μία οριστική λύση για το Δήμο, να απαλλαγεί από δικαστικές περιπέτειες και να μην στραγγαλιστεί οικονομικά από την καταβολή ενός μεγάλου ποσού που αφορά σε μισθώματα των δύο και πλέον τελευταίων δεκαετιών». Ο δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης τη βουλευτή της ΝΔ Μαρία Κεφάλα για τις πρωτοβουλίες της και «πολύ περισσότερο» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη «που με τη δική του καθοριστική παρέμβαση ένας βραχνάς για το Δήμο έλαβε τέλος».

Τέλος, ο Δήμος ενημερώνει ότι ο διαγωνισμός για τη μεταφορά του εργοταξίου είναι σε εξέλιξη και εκτιμάει ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μειοδότης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back