ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συμβασιούχοι Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου: «Ζητάμε τη στήριξή σας»

Εικόνα του άρθρου Συμβασιούχοι Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου: «Ζητάμε τη στήριξή σας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2022, 16:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι-ες στην καθαριότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι σε κινητοποίηση, καθώς η διοίκηση αποφάσισε να επιστρέψει στην (όχι επιτυχημένη) ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Πρόκειται για 170 εργαζόμενους-ες, με μισθό 600 ευρώ για 6 ώρες, που εργάζονται τα τελευταία 3 χρόνια. Έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του διαγωνισμού που προκήρυξε η διοίκηση του ΠΓΝΙ για την εκ νέου εκχώρηση καθαριότητας-φύλαξης σε ιδιώτη, ο οποίος κρίθηκε «φωτογραφικός».

Τώρα όμως, όπως λένε οι ίδιοι, «μας λένε ότι ήρθε το τελευταίο 3μηνο ‘πριν την εκτέλεση’», δηλαδή θα είναι η τελευταία παράταση για το διαγωνισμό.

«Δεν λιποψυχήσαμε, δεν φύγαμε και παρατήσαμε τα πόστα και την αποστολή μας απέναντι στους ασθενείς. Κι ας μας κόψανε άδειες, κι ας μας πιέσανε αφόρητα να βγάλει ο καθένας μας δουλειά για δύο. Κι ας μας αφήσανε χωρίς εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου και πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας. Κι ας μην αναγνωρίσανε ως βαριά και ανθυγιεινή τη δουλειά μας.  Μας κράτησε όρθιους η αλληλεγγύη των συναδέλφων, των σωματείων, η οργάνωση του αγώνα μας , η διεκδίκηση του  δίκιου μας στο δρόμο και στα δικαστήρια» τονίζουν.

Η διοίκηση έχει προκηρύξει και πάλι διαγωνισμό με προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ, «για να μπορέσει να ξαναστηθεί στο ΠΓΝΙ ένα νέο εργασιακό κάτεργο από κάποια εταιρία. 6,5 εκατομμύρια για ξεφορτωθούνε την υποχρέωση να παρέχουνε όλες τις υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και να μεταφέρουμε την υποχρέωση αυτή σε κάποιον ιδιώτη που θα  ΄ρθει να βγάλει σίγουρο κέρδος ‘πάνω στις πλάτες μας’».

Οι εργαζόμενοι-ες ζητούν στήριξη. Έχουν και ένα σχετικό βίντεο:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back