Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύλλογος ΟΤΑ: Καταγγελία κατά της προέδρου του Πνευματικού Κέντρου

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος ΟΤΑ: Καταγγελία κατά της προέδρου του Πνευματικού Κέντρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2022, 15:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, εγκαλεί την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου για την τοποθέτησή της, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Αφορμή είναι φράση της ότι το «το Νομικό Πρόσωπο εκτός από Κοινωφελής είναι και Επιχείρηση» και ο σύλλογος την κατηγορεί, όπως και τη δημοτική αρχή για «αντικοινωνική πολιτική».

Ενδιαφέρον είναι επίσης το σημείο όπου ο σύλλογος αναφέρει ότι στο ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας υπάρχουν 12 παιδιά με εγκεκριμένα vouchers και άλλα 15 που δεν εγκρίθηκαν οι αιτήσεις των οικογενειών τους. Εάν αυτά τα στοιχεία ισχύουν, τότε ανατρέπεται εν μέρει η δικαιολογία της κας Ακονίδου για «ελαχιστότατες εγγραφές». Εξ ου και ο σύλλογος ζητάει από τον Δήμο να λειτουργήσει κανονικά τη δομή.

Ο σύλλογος φέρνει ως παράδειγμα το γεγονός, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, ότι στο ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας «δούλευαν 3 εργαζόμενοι όπως ορίζει ο νόμος», παραπέμποντας και σε σχετική ανακοίνωση του ΠΚΔΙ, που αναφέρει τα προβλεπόμενα. Η κα Ακονίδου είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι στο ΚΔΑΠ εργαζόταν ένα άτομο.

Επίσης, ο σύλλογος αρνείται κατηγορηματικά ότι υπάρχουν σκοπιμότητες στις καταγγελίες, αφήνοντας αιχμές για «whataboutism» κατά της κας Ακονίδου που είπε ότι «και άλλα ΚΔΑΠ έκλεισαν και δεν ακούστηκαν παράπονα».

«Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το κλείσιμο της μοναδικής δομής για παιδιά στην ευρύτερη περιοχή Μπάφρας και Νεοκαισάρειας, που εξυπηρετεί δηλαδή περισσότερους από 2000 κατοίκους είναι υπεραρκετός λόγος για να ξεσηκωθεί κύμα αντιδράσεων» αναφέρει.

Την κατηγορεί επίσης ότι δεν έχει βάση η δικαιολόγησή της περί των ωρών λειτουργίας και του ωραρίου του εργαζόμενου, καθότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ΚΔΑΠ τις ώρες σχολείου και ότι προσπάθησε «να βάλει τους μόνιμους εργαζόμενους απέναντι στους συμβασιούχους συναδέλφους τους» ευχαριστώντας τους μόνιμους που έφυγαν με μετατάξεις από το Πνευματικό Κέντρο για άλλες δομές (ΟΚΠΑΠΑ).

Ο σύλλογος θεωρεί ότι «κανένας εργαζόμενος δεν ξυπνά μια μέρα ζητώντας να μεταταχτεί όταν οι όροι εργασίας είναι καλοί και αναρωτιόμαστε τι θα επέλεγαν και οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας αν είχαν τη δυνατότητα μετάταξης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back