Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύλλογος ΟΤΑ: Απεργία στις 24 Μαΐου

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος ΟΤΑ: Απεργία στις 24 Μαΐου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2022, 11:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων καλεί τους εργαζόμενους-ες του κλάδου, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας στην 24ώρη απεργία στις 24 Μαΐου 2022, με βασικό αίτημα την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.   Επίσης, καλεί την ίδια μέρα σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση στους δήμους έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι υπηρεσίες στενάζουν κάτω από την έλλειψη προσωπικού. Η εντατικοποίηση σε ορισμένα τμήματα έχει χτυπήσει κόκκινο. Πολλές αρμοδιότητες είναι αδύνατο να καλυφθούν με το προσωπικό των δήμων και οι εργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους για το ζεστό χρήμα που παίρνουν για να ‘καλύψουν τις ανάγκες των δήμων’». Η ευθύνη βαραίνει και τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες τις προηγούμενες καθώς και τις δημοτικές αρχές που τόσα χρόνια συνειδητά απαξιώνουν τις υπηρεσίες, με στόχο να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι και να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων» τονίζει μεταξύ άλλων ο σύλλογος.

Ζητάει δε να μην απολυθούν συμβασιούχοι, να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και να μετατραπούν οι συμβασιούχοι σε αορίστου, να προκηρυχτούν θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών και να αυξηθούν οι μισθοί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back