ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύλλογοι προς ΠΚΔΙ: «Ελάτε στη συνάντηση»

Εικόνα του άρθρου Σύλλογοι προς ΠΚΔΙ: «Ελάτε στη συνάντηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2022, 15:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων και ο σύλλογος Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων καλούν σε συνάντηση τη διοίκηση του ΠΚΔΙ, την Τετάρτη 30 Νοεμβρπίου, τη μέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη πρόβα της Φιλαρμονικής.

Όπως επισημαίνουν οι δύο σύλλογοι, η πρόσκληση γίνεται με βάση το νόμο 1264/1982, άρθρο 16-παράγραφος 4 που ορίζει ότι «οεργοδότης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του έχει την υποχρέωση να συναντάται με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά από αίτησή τους τουλάχιστο μια φορά το μήνα και να μεριμνά για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζομένους ή την οργάνωσή τους».

Υπενθυμίζεται ότι οι μουσικοί βρίσκονται σε κινητοποίηση, ενώ το ΠΚΔΙ και η δημοτική αρχή καταγγέλλονται ότι δεν προσέρχονται σε συναντήσεις, ενώ ταυτόχρονα ο δήμαρχος δεν αναγνωρίζει τα αιτήματα, κάνοντας λόγο για μειοψηφία εργαζόμενων «που έχει μαθει να δουλεύει αλλιώς».

Οι σύλλογοι ζητούν να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις, να επανέλθει ο αριθμός των προβών τουλάχιστον σε δύο ανά εβδομάδα, να τηρηθεί η συλλογική σύμβαση εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και να  αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες πολιτισμού της πόλης.

«Η αδιάλλακτη στάση της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου καθώς και τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων έχουν οδηγήσει ήδη τους μουσικούς τόσο στη Φιλαρμονική όσο και στη Συμφωνική Ορχήστρα σε καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις η πορεία των οποίων θα εξαρτηθεί από την συνάντηση και την ενημέρωση που θα γίνει» καταλήγουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back