ΗΠΕΙΡΟΣ

Συγκέντρωση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Εικόνα του άρθρου Συγκέντρωση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2020, 18:58
ΗΠΕΙΡΟΣ

Συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας διοργανώνει το ΚΚΕ, στις 2 Οκτωβρίου, στα Πλατάνια, κοντά στο λιμάνι. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 19.30 και ομιλητής θα είναι ο Γρηγόρης Λιόνης, μέλος της ΚΕ του κόμματος.

Το ΚΚΕ έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, όπως αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει αυτές τις μέρες την πολιτική ιδιωτικοποίησης των λιμανιών της χώρας και της περιουσίας τους, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας της Τοπικής Διοίκησης. Είναι βασική κατεύθυνση της ΕΕ για ‘απελευθέρωση των μεταφορών’» όπως αναφέρει στο σχετικό κάλεσμα.

Η ΛΑΣ κατέθεσε ψήφισμα προς έγκριση στο συμβούλιο, με το οποίο ζητάει, μεταξύ άλλων, να μην παραχωρηθεί το λιμάνι και η χερσαία ζώνη σε επιχειρηματικούς ομίλους, να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα, να ανακληθεί η θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, να μην εφαρμοστούν τα σχέδια για τουριστική μαρίνα στο κέντρο της πόλης και να παραμείνουν ως αλιευτικά καταφύγια αυτά που υπάρχουν στην Πλαταριά και στην Σαγιάδα, να αποχαρακτηριστεί από τουριστικό των Συβότων, κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back