ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Suede: Η μεγαλύτερη στιγμή τους

Εικόνα του άρθρου Suede: Η μεγαλύτερη στιγμή τους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2022, 15:31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 29 Μαρτίου 1993, μια μπάντα από το Λονδίνο, κυκλοφόρησαν τον πρώτο και ίσως καλύτερο δίσκο τους. Οι Suede, σε μια έξαρση μετα-γκλαμ ροκ, με ζωντανές τις επιρροές των Spiders και του Ziggy, όχι μόνο στον ήχο αλλά και στη σκηνική παρουσία του ηγέτη τους, Μπρετ Άντερσον, έβγαλαν το ομώνυμο: Suede.

Μια από τις μεγαλύτερες κατάρες όμως που συνόδευσε και τελικά, περιόρισε τους Suede, ήταν οι συγκρίσεις. Λίγο ο Μπόουι, λίγο οι Smiths, λίγο η (μη) κατάταξη στο brit rock της εποχής, δεν έκαναν πολύ καλό γενικά.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Ωστόσο, το άλμπουμ ήταν (και είναι) διαμάντι. Με τρία τεραστίων διαστάσεων hits, το So Young, το Animal Nitrate και το The Drowners, το άλμπουμ στηρίχτηκε πολύ στην λεπτή ισορροπία των Άντερσον-Μπάτλερ. Η συμβολή του δεύτερου (του κιθαρίστα) ήταν εξόχως σημαντική, καθώς ο Μπέρναρντ Μπάτλερ παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς του αγγλικού νησιού, έστω και αν σηκώθηκε και έφυγε από τους Suede ακριβώς μετά το επόμενο άλμπουμ τους για να επιστρέψει για λίγο, αργότερα.

Επίσης, το άλμπουμ ήταν μια παρακινδυνευμένη εύφλεκτη ύλη στους στίχους, με αυτουργό τον Άντερσον και θέματα στα όρια (και συχνά πέρα από αυτά) του hardcore.

…και όλα αυτά από μια μπάντα που την αποτελούσαν τότε, κάτι πιτσιρικάδες με το ζόρι 25 χρονών…


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back