Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το στοίχημα των νέων γεωργών

Εικόνα του άρθρου Το στοίχημα των νέων γεωργών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2018, 22:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Για την περιφερειακή αρχή ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε…»: Αυτή είναι η δήλωση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη για την πορεία του προγράμματος «Νέοι Γεωργοί» που χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Η Περιφέρεια Ηπείρου προχώρησε σήμερα στην ανάρτηση των πινάκων ένταξης στο πρόγραμμα, στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης. Το πρόγραμμα «καλωσορίζει» λοιπόν 723 νέους γεωργούς, με το συνολικό ύψος των επενδύσεων να ανέρχεται περίπου σε 15 εκατ. ευρώ. Ο περιφερειάρχης αποδίδει τον μεγάλο αριθμό των νέων γεωργών στις ενημερωτικές εκδηλώσεις που έγιναν πέρσι το καλοκαίρι με τη συνεργασία πολλών φορέων. Η κινητοποίηση της Περιφέρειας και των αρμόδιων φορέων έγινε μετά την κακή… απόδοση της 1ης πρόσκλησης του προγράμματος, όπου μετά βίας εμφανίστηκαν 300 νέοι γεωργοί.

«Η είσοδος περίπου 1000 νέων στο επάγγελμα σηματοδοτεί αφενός την ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού της Ηπείρου και αφετέρου τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίες» τονίζει ο κ. Καχριμάνης. Επίσης διαβεβαιώνει ότι η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της θα είναι αρωγός ε όλους τους νέους γεωργούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back