ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Στο τραπέζι» ξανά οι 15 μαθητές ανά τάξη

Εικόνα του άρθρου «Στο τραπέζι» ξανά οι 15 μαθητές ανά τάξη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2020, 11:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με το νέο διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα η διοίκηση της ΕΛΜΕ, προκειμένου να συζητήσει θέματα όπως η δημιουργία τμημάτων 15-17 μαθητών και η καθαριότητα των σχολείων.

Επίσης, η ΕΛΜΕ θα κάνει συνέλευση στο προαύλιο του 2ου ΓΕΛ την Τετάρτη στις 19.30, για θέματα που αφορούν τον κλάδο, ειδικά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση πρότεινε, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο, να γίνει διαμαρτυρία για τον τρόπο διορισμού του νέου διευθυντή, αλλά και των νέων μελών του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, όπου τοποθετήθηκαν μόνο μέλη της ΔΑΚΕ. Η πρόταση απορρίφθηκε.

Η ΕΑΠ σημειώνει ότι «και προγενέστερες( με την προηγούμενη κυβέρνηση) προτάσεις της ΕΑΠ για το ίδιο θέμα οι ίδιοι τις καταψήφισαν».

Η παράταξη επίσης πρότεινε καταγγελία του τρόπου τοποθέτησης των αναπληρωτών, σημειώνοντας ότι έγιναν «χωρίς να έχουν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των μονίμων σε κενά που αυθαίρετα ή επιλεκτικά δημοσιοποιήθηκαν για εκείνους. Το κύριο επιχείρημα της απόρριψης ήταν ότι οι τοποθετήσεις αυτές δεν είναι οριστικές αλλά έγιναν για να μπορούν οι συνάδελφοι να πληρωθούν , κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από τις αποφάσεις της ΔΔΕ».

Η ΕΑΠ προτείνει μεταξύ άλλων:

  • 15 μαθητές στην τάξη-μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα –κάλυψη όλων των κενών
  • μέσα προστασίας, υγιεινής και καθαριότητας για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Να στελεχωθούν πλήρως με προσλήψεις μονίμου προσωπικού καθαριότητας όλα τα σχολεία
  • διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • να μην εφαρμοστεί το κυβερνητικό σχέδιο για την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Απεργία –αποχή από κάθε τέτοια διαδικασία.
  • να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως (4692/2020)
  • όχι στην «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και ζωντανή μετάδοση για τις όποιες «ειδικές συνθήκες» και με ανοιχτά σχολεία-κατάργηση της σχετικής τροπολογίας
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back