dodoni back
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: «Το κομματικό συμφέρον πάνω από τον κλάδο»

Εικόνα του άρθρου ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: «Το κομματικό συμφέρον πάνω από τον κλάδο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2021, 10:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ό,τι δεν κατάφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με δικαστικό-νομικό τρόπο, το κατάφεραν τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ στους καθηγητές, στο θέμα της αξιολόγησης σχολείων (και όχι εκπαιδευτικών…).

Ένα από αυτά τα κομματικά στελέχη που «έσπασαν» το μέτωπο των κινητοποιήσεων και τώρα, καταγγέλλονται σφοδρά από παρατάξεις και εκπαιδευτικούς, είναι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης, λόγω της ψήφου του στη συνεδρίαση των προέδρων ΕΛΜΕ.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΜΕ κατά προέδρου ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Η ΕΑΠ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων που έγινε στις 14 Οκτωβρίου, αποφάσισε το εξής:

«Να συνεχίσουμε συγκροτημένα την απεργία – αποχή από την αυτοαξιολόγηση και τα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου, με βάση τις αποφάσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ».

Επίσης, πάντα σύμφωνα με την ΕΑΠ, τονίστηκε ότι «συνέχιση σημαίνει είτε ανυπακοή στην απόφαση του δικαστηρίου, είτε επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, είτε ό,τι άλλο αποφασισθεί από τη ΓΣ των προέδρων, αλλά συνέχιση σημαίνει συνέχιση».

Καταγγέλλει τον κ. Μιχάλη ότι έβαλε την κομματική του ταυτότητα πάνω από τη συλλογική απόφαση της ΕΛΜΕ και ψήφισε αυτό που υπαγόρευσε το υπουργείο. Μάλιστα, καταγγέλλεται ότι στους οκτώ προέδρους που «έσπασαν» το ποσοστό του 66,78%, συμμετείχαν και προσκείμενοι σε ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ).

Οι ΣΥΝΕΚ αποστασιοποιήθηκαν, λόγω «νομιμότητας». Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «τάχθηκαν με την δεύτερη εναλλακτική (συμπόρευση με ΔΟΕ για μπλοκάρισμα εκ των έσω) πρώτον γιατί θεωρούμε την συμπόρευση με τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες βασικό συστατικό της επιτυχίας του αγώνα, όπως αποδείχτηκε άλλωστε με τις έως τώρα κινήσεις μας», και γιατί «υπήρχαν ζητήματα σχετικά με την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής».

Το κλίμα για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είναι έτσι και αλλιώς… μέτριο ως κακό εδώ και περίπου ένα χρόνο, λόγω των χειρισμών της στο θέμα της πανδημίας. Η απεργία της περασμένης εβδομάδας ήταν καθοριστική, καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ήταν τόσο μαζική και ενδεικτική των διαθέσεων των εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Τελικά, η κα Κεραμέως διασώθηκε επί του παρόντος το… συνδικαλισμό, που τόσο απέρχεται.  

Η ΕΑΠ καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ότι ενώ η συνέλευση ψήφισε «ναι», αυτός ψήφισε «κατά», χωρίς να έχει τέτοια εξουσιοδότηση. «Την ίδια τακτική ακολούθησαν άλλοι 6 πρόεδροι ΕΛΜΕ (οι περισσότεροι επίσης μέλη της ΔΑΚΕ), επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο που χρησιμοποιεί τις συνδικαλιστικές θέσεις, λειτουργώντας ως πέμπτη φάλαγγα του/της εκάστοτε υπουργού, προκειμένου να υπονομεύσει ή να σταματήσει κάθε αγώνα».

Σημειωτέον ότι ο κ. Μιχάλης καταγγέλλεται για τον ίδιο λόγο, ότι δηλαδή ψήφισε με προσωπικό κριτήριο, για δεύτερη φορά μετά το 2018.

«Τέτοιοι άνθρωποι δεν μπορεί να εκπροσωπούν τον κλάδο μας! Μπορούν άνετα να πάνε να υπηρετήσουν το κόμμα τους μέσα από κυβερνητικές ή όποιες άλλες καρέκλες. Τις κατέκτησαν άλλωστε επάξια με τις εκδουλεύσεις τους» αναφέρει η ΕΑΠ, η οποία καλεί τις παρατάξεις ΣΥΝΕΚ-Ενότητα»να αποδείξουν αν σέβονται τις αποφάσεις της ΓΣ ή θα συνεχίσουν το ‘αλισβερίσι’ με την κυβερνητική παράταξη. Ιδιαίτερα οι ΣΥΝΕΚ, οι οποίες έφτασαν στο να μεταφέρουν τις απειλές της υπουργού στη ΓΣ και να συνεργαστούν τελικά με τη ΔΑΚΕ θα κληθούν να επιλέξουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν».

Η παράταξη τέλος, θέτει θέμα καθαίρεσης του προέδρου και διαγραφής του από το σωματείο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3