ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«…στο όνομα της κυβερνησιμότητας»

Εικόνα του άρθρου «…στο όνομα της κυβερνησιμότητας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2022, 20:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τις παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου που άλλαξαν κατόπιν κάλπης το εκλογικό αποτέλεσμα των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Τύπου» σχετικά με το αν θα άλλαζε κάτι στον συγκεκριμένο εκλογικό νόμο, ο κ. Σκουρλέτης προτίμησε να σχολιάσει τις… πρωτότυπες εκλογικά παρεμβάσεις του κ. Θεοδωρικάκου, τις οποίες χαρακτήρισε «κατάφωρα αντισυνταγματικές».

«Αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο, να υποβαθμιστεί δηλαδή η λειτουργία των αιρετών οργάνων, είτε αυτά αφορούν τα δημοτικά συμβούλια είτε τα περιφερειακά. Πέρα και έξω από τους λαϊκούς συσχετισμούς που προκύψανε στις τελευταίες εκλογές, όλες οι αρμοδιότητες έχουν παραπεμφθεί στις οικονομικές επιτροπές, επιτροπές ποιότητας ζωής κ.λπ., με δεδομένη την πλειοψηφία παρατάξεων που είναι μειοψηφικές στα δημοτικά συμβούλια, στο όνομα μιας δήθεν κυβερνησιμότητας» τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι οι αλλαγές που επέφερε μετεκλογικά στο αποτέλεσμα ο κ. Θεοδωρικάκος, δημιουργούν «τις προϋποθέσεις για μεγάλα τοπικά σκάνδαλα, για αδιαφάνεια».

Στα της αυτοδιοίκησης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υπονόμευσε τα προγράμματα «ΦιλοΔημος», αλλά «ό,τι έργα υλοποιούνται, είναι από εκείνη την περίοδο».  Πρόσθεσε ακόμα ότι λείπει εξειδικευμένο προσωπικό από τους Δήμους, ενώ συνεχίζει να υπάρχει η ανάγκη για οικονομική στήριξη. «Η δική μας πολιτική, ήταν πολιτική μόνιμων προσλήψεων σε αντιδιαστολή με το καθεστώς συμβασιούχων που δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας» τόνισε.

Ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Σκουρλέτης –απαντώντας σε άλλη ερώτηση-, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει κεντρικές επιλογές και ότι «εμπιστεύεται τις τοπικές κοινωνίες», αλλά και ότι πιστεύει σε συνεργασίες, «όχι με ‘άχρωμα’ σχήματα, αλλά πάνω σε προγραμματικές συμφωνίες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back