Στις Βρυξέλλες με Πάμελα Άντερσον

Εικόνα του άρθρου Στις Βρυξέλλες με Πάμελα Άντερσον
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2019, 09:31

Στην παρουσίαση της Νέας Πράσινη Συμφωνίας που έγινε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 25 Μαρτίου βρέθηκε γιαννιώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Βακολίδης.

Το Μέρα25 και η Ευρωπαϊκή Άνοιξη δεσμεύτηκαν «να ανοίξουν το ‘μαύρο κουτί’ και να διαδώσουν τη Νέα Πράσινη Συμφωνία ανθρώπου, τεχνολογίας και φύσης. Είναι απαράδεκτο να μην αποφασίζουν οι πολίτες ποιοι νομοθετούν για αυτούς, ποιοι συγκροτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup. Να μην παρακολουθούν τις συνεδριάσεις αυτών των θεσμών και να μην έχουν πρόσβαση στα πρακτικά. Είναι απαράδεκτο να ακούμε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να αναφέρει ότι ο Μουσολίνι έκανε κάποια καλά πράγματα, να δεχόμαστε αυτούς που γεννήθηκαν στην Ευρώπη αλλά όχι αυτούς που έρχονται από την άλλη μεριά της Μεσογείου, θεωρώντας απλώς ότι είναι άξιοι της μοίρας τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η ακτιβίστρια και η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λάουρα Αλβάρες και η ηθοποιός και ακτιβίστρια Πάμελα Άντερσον η οποία σημείωσε «Ήρθε η ώρα να βγούμε από τον μικρόκοσμό μας, να ακούσουμε άλλους τρόπους σκέψης και θα δούμε πόσα είναι αυτά που μας ενώνουν».

Ο κ. Βακολίδης τόνισε με αφορμή την εκδήλωση: «Ονειρευόμαστε και μπορούμε να προσφέρουμε μια νέα Ευρώπη που θα ανήκει στους πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Άνοιξη είναι η μόνη αληθινή προσπάθεια επίλυσης μιας συστημικής ευρωπαϊκής κρίσης. Η Νέα Πράσινη Συμφωνία αποτελεί μια συνεκτική και ολοκληρωμένη δέσμη ουσιαστικών προτάσεων που αποσκοπούν να κατακτήσουν και πάλι την Ευρώπη».




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back