πλαισιο πισω tc1
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πρώτα η ευρωβουλή»

Εικόνα του άρθρου «Πρώτα η ευρωβουλή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2019, 13:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την εκτίμηση ότι οι ευρωεκλογές θα «είναι πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές» , εξέφρασε από τα Γιάννενα ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ωστόσο τόνισε πως ο ίδιος «μάχεται για την ευρωβουλή και την ψήφο στην ευρωβουλή».

Σε ερώτηση σχετική με το πολιτικό κλίμα μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, είπε πως «η εθνική εσωτερική κατάσταση, είναι μία παράμετρος, η οποία θα επηρεάσει πάρα πολύ την ψήφο της ευρωβουλής» ενώ μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Αυτή τη φορά όμως πιστεύω, ότι ακριβώς επειδή η Ευρωβουλή έχει πάρα πολλά ζητήματα να κουβεντιάσει και να αποφασίσει, θεωρώ πως  οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν την σκέψη τους και την έννοια τους και στην εσωτερική πολιτική σκηνή, αλλά κυρίως πρέπει να την έχουν και στους εκπροσώπους που θα στείλουν στην ευρωβουλή».

Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν ότι η ψήφος θα είναι βεβαίως και ένα μήνυμα εσωτερικό , αλλά κυρίως θα είναι και ένα μήνυμα μια ψήφος αντιπροσώπευσης των απόψεών τους, των ιδεών τους, στο ευρωκοινοβούλιο».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ρωτήθηκε για το κλίμα διεξαγωγής των εκλογών και ανέφερε πως θεωρεί ότι «πράγματι γίνονται με όρους εθνικών εκλογών, γιατί πράγματι έχουν να στηθούν κάλπες 4 χρόνια». Παράλληλα υπογράμμισε, « ότι πρέπει να μιλήσουμε ευρωπαϊκά στους Έλληνας πολίτες» και πρόσθεσε, ότι ό ίδιος ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, προσπαθεί έστω και εάν αυτό δεν προκαλεί το ενδιαφέρον , να μιλά όσο το δυνατόν στην κατεύθυνση αυτή.

«Οι ευρωεκλογές βέβαια θα κρίνουν το πώς θα πορευτούμε και στις εθνικές εκλογές. Θα είναι ένα πρόκριμα οπωσδήποτε. Και για αυτό ακριβώς, μάχομαι για να έχει η ΝΔ ένα μεγάλο προβάδισμα, μια μεγάλη διαφορά, ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι εθνικές εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αυτή η θητεία του Ευρωκοινοβουλίου θα είναι πάρα πολύ σοβαρή, υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος βλέπει την ακροδεξιά στην Ευρώπη να παρουσιάζει αύξηση.

«Είναι αλήθεια ότι οι αντιευρωπαϊστές θα έχουν περισσότερες έδρες, όπως τουλάχιστον καταγράφεται μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αυτό θα αναγκάσει όλους εμάς, να συνεννοηθούμε ώστε να μπορέσουμε , οι φιλοευρωπαϊκές ιδέες παρ' όλες τις διαφορετικές μας εκτιμήσεις, να είναι μία σαφής ισχυρή πλειοψηφία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο , ώστε να μπορέσουμε να έχουμε και το Προεδρείο , αλλά και τις απόψεις και τις ιδέες με βάση τις οποίες πρέπει να κινηθούμε την επόμενη 5ετία».

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3