Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αιθαλομίχλη και επισκέψεις

Εικόνα του άρθρου Αιθαλομίχλη και επισκέψεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2020, 16:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη μια από τις δύο εκδηλώσεις για την αιθαλομίχλη στα Γιάννενα, τις τελευταίες ημέρες, διοργάνωσε το ΜέΡΑ25 (την άλλη διοργάνωσε το πανεπιστήμιο).

Μίλησαν η παιδίατρος και μέλος του τομέα Υγείας του κόμματος, Σοφία Στράτου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η μείωση του μέσου όρου ζωής ανθρώπων που ζουν σε περιοχές με επιβαρυμένη ατμόσφαιρα προσδιορίζεται στο 7% κατά μέσο όρο,  σύμφωνα με διεθνείς μελέτες».

Η βουλευτής του κόμματος Μαρία Απατζίδη μίλησε για τις αιτίες του προβλήματος «αναγνωρίζοντας το ρόλο της ενεργειακής φτώχειας και της οικονομικής δυσχέρειας» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Παρουσίασε επίσης τις προτάσεις του ΜέΡΑ25 που κατέθεσε στη Βουλή ο Κρίτωνας Αρσένης.

Τέλος, η Αγγελική Κόντου, μέλος της ΠΣΕ του ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων σε ρόλο συντονίστριας της εκδήλωσης, έδωσε τον λόγο στον Γιάννη Χαραλαμπάκη, τομεάρχη Πράσινης Μετάβασης του ΜέΡΑ25, ο οποίος επισήμανε «την παγκοσμιότητα του φαινομένου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, συνέδεσε το πρόβλημα της καύσης ξύλων με το ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθράκων και επεσήμανε τη σταθερή θέση του ΜέΡΑ25 υπέρ της σταδιακής απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα».

Η κα Απατζίδη κατά την επίσκεψή της, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Παπαγεωργίου «ανέφερε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών διεκδικεί χώρο για ανέγερση νέου δημαρχείου, την παραχώρηση της παρόχθιας ζώνης, την αξιοποίηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου και άλλων ελεύθερων χώρων καθώς και τη ρύθμιση των οφειλών που έχει», αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη άμεσης έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για την Παμβώτιδα και την εξεύρεση λύσης για μια πιο αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων, «επισημαίνοντας τον προσανατολισμό του Δήμου προς ιδιωτικοποίηση αυτού του τομέα».

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΙ Χριστίνα Κωτσαντή, η οποία την ενημέρωση για «την έλλειψη προσωπικού και την ανάγκη ανακαίνισης του θεάτρου», πάντα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Ακόμη, μέλη της διοικούσας του ΤΕΕ-παραρτήματος Ηπείρου, την ενημέρωσαν για το θέμα της ενεργειακής καύσης για την οποία ο φορέας της διέθεσε σχετικές μελέτες. Συναντήθηκε επίσης με το διοικητή και τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπου ενημερώθηκε για «την υποστελέχωση του νοσοκομείου, την  έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού και την ανάγκη ενσωμάτωσης του Πολυδύναμου Κέντρου Απεξάρτησης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back