Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συναντήσεις (και) στο facebook…

Εικόνα του άρθρου Συναντήσεις (και) στο facebook…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2022, 23:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα 15νθήμερο πέρασε μόλις από την τελευταία συνάντηση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση αυτή είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Καχριμάνης, χωρίς όμως να δώσει ιδιαίτερες πληροφορίες για τα λεχθέντα.

Αυτή τη φορά ο κ. Καχριμάνης συνάντησε τον κ. Μητσοτάκη σε δημόσιο χώρο, με τα χαμόγελα να μην περισσεύουν, όπως απαθανατίζεται σε φωτογραφίες που ανάρτησε ο ίδιος στο facebook (ιδιαίτερα θερμός ήταν ο εναγκαλισμός με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη)…

Η συνάντηση έγινε στην Καλαμάτα στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου για το ΕΣΠΑ 2021-2027, όπου ο πρωθυπουργός έκανε ομιλία.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι το ένα τρίτο των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, περί τα 8 δις, δεσμεύεται για έργα στις Περιφέρειες και ότι τα επόμενα πέντε χρόνια 8 δις ευρώ θα πάνε στη μικρή επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ ανέρχεται συνολικά σε 26,2 δις ευρώ. Το νέο ΕΣΠΑ περιλαμβάνει 4 τομεακά προγράμματα και 13 περιφερειακά προγράμματα. Από όλα αυτά, το Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας πήρε ήδη το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

«Ακολουθούν πολύ σύντομα οι υπόλοιπες εγκρίσεις ώστε η Ελλάδα να είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα με πλήρες εγκεκριμένο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021-2027» τόνισε.

To πρόγραμμα της Ηπείρου για το 2021-2027 έχει προϋπολογισμό 426 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back