Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στήριξη σε γιαννιώτικη εταιρία τεχνολογίας

Εικόνα του άρθρου Στήριξη σε γιαννιώτικη εταιρία τεχνολογίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2022, 20:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από λίγες ημέρες, η γιαννιώτικη εταιρία τεχνολογίας Natech ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσλάβει προσωπικό για τη δημιουργία της πρώτης ψηφιακής τράπεζας στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.

Με σημερινή του δήλωση, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έρχεται να εκφράσει την ικανοποίησή του που η εταιρία των αδελφών Ναυρόζογλου συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία της ψηφιακής τράπεζας. «Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία αυτή, η οποία αναδεικνύει το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου μας» τονίζει.

Ο κ. Καχριμάνης κάπου εδώ εμπλέκει, όπως ήταν αναμενόμενο το πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, αναφέροντας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου «υποστηρίζει, εκτός από τις μεγάλες ξένες εταιρίες, και τις υφιστάμενες εταιρίες που έχουν έδρα την Ήπειρο και οι οποίες αναπτύσσονται με επιτυχία διεθνώς, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στον τόπο μας και βεβαίως τις θυγατρικές τους εταιρίες, ειδικά όταν αυτές ιδρύονται με έδρα τα Ιωάννινα (όπως η Natech)». Είναι η πρώτη φορά που ο περιφερειάρχης αναφέρεται εκτενώς στις γιαννιώτικες εταιρίες τεχνολογίας (συνήθως οι αναφορέςε του ήταν στη λογική του «παρεμπιπτόντως»), αρκετές από τις οποίες ωστόσο έχουν διεθνή παρουσία εδώ και χρόνια.

Επίσης, στον πολιτικό του λόγο τα περί πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας ταυτίζονταν κυρίως με την P&I και την TeamViewer.

Ο κ. Καχριμάνης κλείνει την τοποθέτησή του για τη Natech ως εξής: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο εγχείρημα και η Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι στη διάθεση τους για να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια που θα απαιτηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back