Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην Πράμαντα η υφυπουργός Παιδείας

Εικόνα του άρθρου Στην Πράμαντα η υφυπουργός Παιδείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/02/2019, 16:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η λειτουργία των σχολείων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ήταν το βασικό θέμα συνάντησης που είχαν στην Πράμαντα η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη και η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού με τον δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ και με εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Οι γονείς των μαθητών του Δήμου –τον οποίο το γραφείο Τύπου της υφυπουργού χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή του «ακριτικό» (sic)- έθεσαν το ζήτημα της μη έγκαιρης στελέχωσης των σχολείων με διδακτικό προσωπικό τόσο γενικής όσο και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Η κ. Τζούφη απάντησε με τις προσλήψεις των 15.000 εκπαιδευτικών που υπάρχουν στο κυβερνητικό πλάνο, ενώ η κ. Φωτεινού αναφέρθηκε στην «αγωνιώδη προσπάθεια ώστε να καλύπτονται όλα τα εκπαιδευτικά κενά εγκαίρως, με προτεραιότητα στα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σχολεία της περιοχής».

Πέραν των εκπαιδευτικών ζητημάτων, ο κ. Σεντελές έθεσε αιτήματα για την επίσπευση των διαδικασιών αναβάθμισης του οδικού δικτύου από το Γεφύρι της Πλάκας έως την Πράμαντα, για την αξιοποίηση της πρώην μαθητικής εστίας Πλαισίων και για την αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου του πρώην Γυμνασίου Καλεντζίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back