Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 23-06-2022, 12:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το όνομα του Τάκη Μουσαφίρη φέρει πια το πάρκο στην οδό Σουλίου, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε ο μουσικοσυνθέτης.

Η ονοματοδοσία έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.


Στον χώρο του πάρκου όπου τοποθετήθηκε η πινακίδα με το όνομα του Τάκη Μουσαφίρη παραβρέθηκαν συγγενείς του, κάτοικοι της περιοχής, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής ονοματοδοσίας Γιάννης Τσίμαρης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος και μέλη της Κοινότητας Ιωαννίνων.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και η επιτροπή ονοματοδοσίας αποφάσισε να δώσει το όνομά του στο παρκάκι που είναι κοντά στο πατρικό του σπίτι. Θα ακολουθήσει και μία εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο Τάκη Μουσαφίρη» ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Τσίμαρης.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Ελισάφ ανέφερε: «Ο Τάκης Μουσαφίρης ήταν ένας σπουδαίος μουσικός ο οποίος έγραψε τραγούδια που άφησαν εποχή. Του οφείλουμε πολλά. Η ονοματοδοσία είναι η αρχή των εκδηλώσεων που θα οργανώσει ο Δήμος στη μνήμη του».

Ανέφερε δε ότι στο πάρκο θα ξεκινήσουν και εργασίες για την αναμόρφωσή του.

Εκ μέρους της οικογένειας, η αδελφή του Τάκη Μουσαφίρη, Ελένη Κικοπούλου, ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση της ονοματοδοσίας.

«Είμαι συγκινημένη και περήφανη. Ο χώρος που διάλεξε ο Δήμος είναι ο πλέον κατάλληλος καθώς είναι πολύ κοντά στο σπίτι που μεγάλωσε ο Τάκης, είναι ο τόπος που έπαιζε καλοκαίρι και χειμώνα… Σήμερα του γίνεται αυτή η μεγάλη τιμή.. Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα πήραν αυτή την απόφαση» ανέφερε.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus