Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στάση εργασίας στη Φιλαρμονική

Εικόνα του άρθρου Στάση εργασίας στη Φιλαρμονική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2022, 16:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής απέχουν από τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τον σύλλογο Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων, ο οποίος κάνει λόγο για «καθολική συμμετοχή» στη συνεδρίαση που έγινε και αποφάσισε την αποχή, σήμερα 24 Νοεμβρίου, 06:00 μμ έως 10:00 μμ. με αιτήματα, μεταξύ άλλων τα εξής:

Μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, επαναπροκήρυξη των 10 θέσεων που «έκοψε» η διοίκηση του ΠΚΔΙ, σύναψη 9μηνων, κατ’ ελάχιστον, συμβάσεων, 8 πρόβες το μήνα (αντί για 4 που όρισε η διοίκηση), διανομή ΜΑΠ, κ.α.

«Το μεροκάματό μας είναι η ζωή μας. Είτε εργαζόμαστε στον πολιτισμό, είτε στα γραφεία, είστε στην καθαριότητα, σε οποιονδήποτε κλάδο, απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά και μισθούς που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια» σημειώνει ο σύλλογος και συμπληρώνει ότι «η δουλειά στον πολιτισμό δεν είναι χόμπι όπως ίσως να το φαντάζεται η δημοτική αρχή. Ούτε οι μισθοί μας είναι φιλοδωρήματα που δίνονται εθελοντικά».

Τέλος, ο σύλλογος καταγγέλλει ότι «την  ίδια ώρα για την ‘έξυπνη πόλη’ -που σφάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για το ποιος θα πάρει τον κάθε διαγωνισμό- η δημοτική αρχή φέρνει τις επιδοτήσεις απευθείας απ το ταμείο ανάκαμψης».

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε πει μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για συντεχνιακά "αιτήματα 2-3 ατόμων".

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back