Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στα Τζουμέρκα για mountain bike

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2017, 01:03
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Για τον αγώνα mountain bike «Άθλος Τζουμέρκων» την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ετοιμάζεται ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων. Πρόκειται για έναν αγώνα 75 χιλιομέτρων, ο οποίος ουσιαστικά είναι ο γύρος των Τζουμέρκων. Επίσης, θα διεξαχθεί και μικρότερος αγώνας 27 χλμ. με την ονομασία. Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων θα είναι η κεντρική πλατεία των Πραμάντων.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων φιλοδοξεί να καθιερώσει τον αγώνα. «Στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι η προβολή της περιοχής μέσα από ένα αθλητικό γεγονός, που θα δώσει την ευκαιρία σε αυτούς που θα συμμετέχουν, να γνωρίσουν την απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή μας, διατρέχοντας ολόκληρο τον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων. Απευθύνεται, λοιπόν, στους αθλητές αλλά όχι μόνο. Απευθύνεται στους συνοδούς και σε όλους εκείνους που αγαπούν το άθλημα…», ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές σε συνέντευξη Τύπου, έχοντας στο πλευρό του τον συνοδού βουνού και αθλητή Γιάννη Θεοχαρόπουλο, υπεύθυνο της διοργάνωσης. «Υπάρχουν δύο διαδρομές για να δώσουμε την ευκαιρία στους ποδηλάτες να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις τους. Είναι μια ευκαιρία να έρθουν με τις οικογένειές τους στην περιοχή των Τζουμέρκων και να δουν ότι η ποδηλασία και πολλές ακόμη δραστηριότητες είναι εφικτές», σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Με αφορμή τη διοργάνωση, ο κ. Σεντελές έκανε γνωστό πως ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων σχεδιάζει τη δημιουργία μόνιμης ποδηλατικής πίστας, κυρίως για αγώνες κατάβασης. «Ελπίζουμε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα ολοκληρωθεί η απαραίτητη μελέτη και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της πίστας, που θα είναι μοναδική στην περιοχή του νομού Ιωαννίνων και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο», ανέφερε ο δήμαρχος.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τον αγώνα της Κυριακής, οιενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.mountain-sports.gr

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back