Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πάνω από 2.000 οι αθλητές στο Ζαγόρι

Εικόνα του άρθρου Πάνω από 2.000 οι αθλητές στο Ζαγόρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2016, 20:59
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η μεγάλη στιγμή για τον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος «The North Face Zagori Mountain Running» έφτασε. Από 22 έως 24 Ιουλίου, πάνω από 2.000 αθλητές και λάτρεις του τρεξίματος, από 30 χώρες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μοναδικές διαδρομές του Ζαγορίου και της Τύμφης.

Για τη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή, η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, σήμερα το μεσημέρι. «Είναι η έκτη συνεχή χρονιά και όλη η περιοχή του Ζαγορίου ζει στους ρυθμούς της μεγαλύτερης διοργάνωσης ορεινού τρεξίματος…» τόνισε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Βασίλης Τζουμάκας. Ο κ. Τζουμάκας έδωσε έμφαση στην περιβαλλοντική διάσταση του «The North Face Zagori Mountain Running». «Για το 2016, το σήμα μας είναι το αγριόγιδο. Η αύξηση του πληθυσμού του τα τελευταία χρόνια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διοργάνωση λόγω της συχνής παρουσίας αθλητών στα μονοπάτια της Τύμφης και της επακόλουθης μείωσης της λαθροθηρίας», ανέφερε.

Το αγωνιστικό τριήμερο, ξεκινά την Παρασκευή 22 Ιουλίου στο Τσεπέλοβο, με την παραλαβή αριθμών από τους αθλητές, την τεχνική ενημέρωση για τους τέσσερις αγώνες στις 19:00 και το καθιερωμένο pasta party.Ολες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Γυμνασίου Τσεπελόβου. Η εκκίνηση του TERA, του μεγάλου αγώνα των 80km θα δοθεί στις 04:45 το πρωί του Σαββάτου στο Τσεπέλοβο ενώ στις 06.30 θα ξεκινήσει ο αγώνας των 42km από τους Κήπους. Στις 19:00 στο Τσεπέλοβο θα πραγματοποιηθεί ο παιδικός αγώνας «ΖΑΓΟΡΑΚΙ». Την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 8 το πρωί θα ξεκινήσει από τους Κήπους ο αγώνας των 21km και μία ώρα αργότερα θα δοθεί η εκκίνηση στα 10km. Ο κ. Τζουμάκας υπογράμμισε ότι «κάθε χρόνο ο πήχης ανεβαίνει πιο ψηλά» ενώ και ευχαρίστησε τους χορηγούς και όλους τους υποστηρικτές του αγώνα.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο εκπρόσωπος της εταιρίας «The North Face» Μανώλης Μαυροειδής. «Εμείς ως χορηγοί στηρίζουμε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη διοργάνωση, η οποία κάθε χρονιά παρουσιάζει αυξητικά αποτελέσματα. Είναι κάτι που αποδεικνύει τι μπορεί να γίνει με συλλογική δουλειά» ανέφερε.

Η Χριστίνα Δούμα, διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας της «ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ» ανέφερε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε για έκτη χρονιά σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός που διοργανώνει ένα εξαιρετικό τιμ με επικεφαλής τον Βασίλη Τζουμάκα. Είναι μια εκδήλωση που προωθεί τον αθλητικό τουρισμό, προβάλλει το Ζαγόρι και αναδεικνύει τις αξίες του αθλητισμού», τόνισε μεταξύ άλλων.

Θαυμάσια πρωτοβουλία που αναδεικνύει τις ομορφιές της περιοχής,εντός κι εκτός Ελλάδας, χαρακτήρισε τη διοργάνωση του The North Face Zagori Mountain Running, με γραπτό μήνυμά του, o Γιάννης Πολίτης, εμπορικός διευθυντής της χορηγού εταιρίας με το προϊόν Counterpain. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε υποστηρικτές για να δείξουμε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία με τη βοήθεια της πολιτείας, μπορεί να αλάξει το μέλλον της πατρίδας μας»,υπογράμμισε.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές και τόνισε: «Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από τέτοιους αγώνες, και μάλιστα διεθνείς, που αναδεικνύουν την ομορφιά του Ζαγορίου. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι 100%. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο αθλητικός τουρισμός έχει επικρατήσει πλέον στην περιοχή μας και ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα είναι αυτή η διοργάνωση», υπογράμμισε ο κ. Καραμπίνας.

Στη συνέχεια, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζαγορίου Αγγελος Αρμένης διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος στηρίζει απόλυτα τον εναλλακτικό τουρισμό. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε απόντες από αυτή τη διοργάνωση» τόνισε, προσθέτοντας ότι συνολικά πάνω από 10.000 επισκέπτες θα βρίσκονται στο Ζαγόρι αυτές τις ημέρες.

Στο πάνελ, παρών ήταν και ο εκπρόσωπος των αθλητών, πρωταθλητής μαραθωνίου και αθλητής με διεθνείς διακρίσεις στο ορεινό τρέξιμο,Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο οποίος και κατέχει το ρεκόρ της διαδρομής του TERA 80km του «The North Face Zagori Mountain Running». «Ο αγώνας έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τόπο και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Η διοργάνωση γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη. Παραμένει ένα γεγονός που έχει στο επίκεντρο τους αθλητές, οι οποίοι. είναι αυτοί που δίνουν αξία στο γεγονός» τόνισε.

Τέλος, τον λόγο πήρε η περυσινή νικήτρια των 80km, Ιωάννα Μπαράτσα, η οποία μετέφερε τα συναισθήματα που βιώνει ένας αθλητής αγώνων ορεινού τρεξίματος μεγάλης διάρκειας. «Αισθάνομαι συγκινημένη κάθε φορά που τρέχω σε αυτόν τον αγώνα. Είναι ένας αγώνας που στηρίζει τον τόπο μας, που διαφημίζει τα μέρη μας και παράλληλα φροντίζει για το περιβάλλον. Είμαι περήφανη κάθε φορά που τρέχω στο The North Face Zagori Mountain Running», υπογράμμισε η Ιωάννα Μπαράτσα.

Χορηγοί του «The North Face Zagori Mountain Running» είναι η εταιρία The North Face, το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαγόρι», το κατάστημα Fifth Element και η αναλγητική κρέμα Counterpain. Υποστηρικτές είναι η WIND και η Green Cola. Για τα γεύματα των αθλητών προσέφεραν προϊόντα η «Melissa» και η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Θεσμικοί υποστηρικτές είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.zagorirace.gr και www.facebook.com/TheNorthFaceZagoriMountainRunning

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back