Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Greveniti Bike στις 14 Ιουλίου

Εικόνα του άρθρου Greveniti Bike στις 14 Ιουλίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2019, 17:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα γίνει η ετήσια εκδήλωση του Δήμου Ζαγορίου «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου», στην επέτειο καταστροφής των χωριών του από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Φέτος, η εκδήλωση παίρνει παράταση μιας εβδομάδας λόγω των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα διοργανωθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ποδηλατικός αγώνας «Greveniti Bike 2019» με εκκίνηση και τερματισμό το Γρεβενίτι, σε μια διαδρομή μήκους 83 χιλιομέτρων, μέσα και από αρκετά  μαρτυρικά χωριά.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από το Γρεβενίτι και θα διατρέξει τη διαδρομή Φλαμπουράρι, Ελατοχώρι, Μακρίνο, Καστανώνα, Δόλιανη, Λεπτοκαρυά, Φραγκάδες, Άγιος Χριστόφορος, Διπόταμο, Ανθρακίτης, Καβαλλάρι, Καρυές, Μηλιωτάδες, Τρίστενο, με τερματισμό και πάλι στο Γρεβενίτι.

Ο αγώνας γίνεται και φέτος με τη συνδρομή της εταιρείας My Adventure. Δηλώσεις συμμετοχής για το «Greveniti Bike 2019» στον σύνδεσμο https://myadventure.gr/product/greveniti-bike-83km-2019/ 

Πλέον στο Ζαγόρι υπάρχουν 15 αναγνωρισμένα μαρτυρικά χωριά. Στα αναγνωρισμένα προ ετών, Ασπράγγελοι, Μεσοβούνι,  Ελάτη, Μανασσής, Καλουτάς στο Κεντρικό Ζαγόρι,  Γρεβενίτι,  Φλαμπουράρι, Δόλιανη, Μακρίνο, Τρίστενο, Ελατοχώρι και  Καβαλάρι στο Ανατολικό Ζαγόρι, προστέθηκαν πρόσφατα το Ηλιοχώρι και η Λεπτοκαρυά στην Τύμφη και η Βοβούσα. Ο Δήμος έχει κάνει αίτημα για άλλα οκτώ χωριά.









ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back