dodoni back
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στ. Καλογιάννης: Αναγκαίο να γίνει εθνικό πάρκο ο Γράμμος

Εικόνα του άρθρου Στ. Καλογιάννης: Αναγκαίο να γίνει εθνικό πάρκο ο Γράμμος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2024, 12:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την προστασία του περιβάλλοντος θέτει στην πρώτη γραμμή ο Σταύρος Καλογιάννης, πρώην βουλευτής Ιωαννίνων που έχει διατελέσει στο παρελθόν υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Ο κ. Καλογιάννης έρχεται να κάνει μια παρέμβαση για το θέμα των ημερών: τον Γράμμο, βάζοντας στον δημόσιο διάλογο την ανάγκη θεσμοθέτησης του εθνικού πάρκου Γράμμου «… ώστε όλοι να γνωρίζουν τι και πού επιτρέπεται, και να παύσουν κάθε είδους αυθαιρεσίες» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Την παρέμβαση αυτή τη χρωστούμε πρωτίστως σε όσους ζουν και εργάζονται σε αυτές τις απομονωμένες, αλλά πανέμορφες ορεινές περιοχές.

Δεδομένου ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και του ΟΦΥΠΕΚΑ στελεχώνεται από άτομα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο περιβάλλον, ευελπιστώ ότι σύντομα ο ιστορικός Γράμμος θα αποτελέσει εθνικό πάρκο» τονίζει.

Ο κ. Καλογιάννης θυμίζει όσα έγιναν από το 2005 έως το 2009 για τη θεσμοθέτηση προστατευόμενων περιοχών. Αναφέρει δε ότι για τον Γράμμο είχε ανατεθεί ειδική περιβαλλοντική μελέτη. «Δυστυχώς, επί μια ολόκληρη 15ετία, καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να θεσμοθετήσει το Εθνικό Πάρκο Γράμμου, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μου στη Βουλή, μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου και τις συναντήσεις μου με τις εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος. Πολλές και μεγαλόστομες υποσχέσεις έχουν ακουστεί κατά καιρούς, κάποια επικαιροποίηση της ΕΠΜ ανατέθηκε, αλλά επί της ουσίας καμία ενέργεια» καταλήγει.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ