Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σινεράιδες…» από τη Θεατρική Συμπαιγνία

Εικόνα του άρθρου «Σινεράιδες…» από τη Θεατρική Συμπαιγνία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2021, 22:43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tη δράση με τίτλο «Σινεράιδες, εγώ και η μητέρα μου» θα παρουσιάσει η «Θεατρική Συμπαιγνία» στις 4 και 11 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΙ «Γυναίκα-Ισότητα-Ελευθερία».

Η δράση, διάρκειας μισής ώρας, ήταν να παρουσιαστεί στο παλιό Πανεπιστήμιο. Ο χώρος όμως άλλαξε, και η παρουσίαση θα γίνει στο καφέ-μπαρ «Σκάλα».

Σημείωμα: Μία αφηγήτρια ταινιών στη Χιλή τη δεκαετία του 1960. Μία νεαρή φτωχή κοπέλα βγάζει τα προς το ζην με την αφήγηση ταινιών. Συγχωριανοί και συγχωριανές πληρώνουν εισιτήριο για να τη δουν. Στη συγκεκριμένη δράση εστιάζουμε στη σχέση μάνας κόρης και στη θέση της γυναίκας μέσα σ’ ένα αυστηρά πατριαρχική επαρχία, χαμηλού οικονομικού και βιοτικού επιπέδου. Εικόνες που σχολιάζουν τους ρόλους του φύλου, όπως επιβάλλονται από μια κοινωνία, που παίρνει το ρόλο του τιμωρού σε οποιαδήποτε απόκλιση.

Συντελεστές:

Σύλληψη & σκηνοθετική επιμέλεια: Γιολάντα Καπέρδα, Δραματουργία: Κωνσταντίνα Μούρτου, Performing: Μυρτώ Τασιούλα, Κατερίνα Βασιλείου, Γιολάντα Καπέρδα, Χορογραφία: Μυρτώ Τασιούλα, Φωτογραφία-video: Κωστής Εμμανουηλίδης.

Είσοδος δωρεάν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back